Je výhodnější zakoupit nákladní vůz nebo si ho pronajmout?

Je výhodnější zakoupit nákladní vůz nebo si ho pronajmout?

Ať už vaše firma patří mezi nejznámější v kraji nebo právě váš podnik rozjíždíte, jistě jste už uvažovali nebo stále uvažujete o pořízení nákladního vozidla, případně alespoň prostorné dodávky, která by vám usnadnila převoz zboží nebo materiálu. Pořízení nákladního vozu je ale poměrně nákladnou záležitostí a ne každý z nás si ji může dovolit. Někdy se tedy vyplatí namísto nákupu nového vozu, pořídit ojetý nákladní vůz a v některých případech je nejvýhodnější pronájem.

Proč si pořídit ojetý nákladní vůz?

Ojeté nákladní vozy rozhodně nepotrápí vaši peněženku tolik, jako vozy nové a přitom mohou fungovat v podstatě obdobně. Cenu vozu výrazně ovlivňuje i jeden jediný rok jeho provozu a čtyři roky pak mohou znamenat doslova propastný rozdíl. Avšak při pořízení ojetého vozu vždy počítejte s nižší či vyšší mírou opotřebení.

Při výběru a koupit ojetého vozu pak věnujte zvýšenou pozornost především výběru prodejce. Vždy volte spíše bazar nákladních vozů, která odkupuje automobily od prvního majitele a vždy prověřuje jejich technický stav i původ. Takový bazar nákladních aut vám navíc bude schopen nabídnou i různé formy financování vozu, zajistí vám pojištění nebo záruku ve všech zemích Evropské unie bez omezení kilometrů.

A proč je lepší si nákladní vůz pronajmout?

Pronájem nákladního vozu se vyplatí všem, kteří nemají tolik volných finančních prostředků a nebo nechtějí investovat takové množství financí a peníze potřebují vložit spíše do samotné podnikatelské činnosti. Pronájem je vhodný i pro majitele větších firem, kteří chtějí mít neustále k dispozici kvalitní flotilu nákladních vozidel i pro ty, kteří vůz potřebují jen na určitou dobu.

Nákladní automobily, dodávky i další užitkové vozy si můžete zapůjčit na různá časová období – krátkodobý a dlouhodobý pronájem. Krátkodobý pronájem je ideální variantou právě pro ty, kteří potřebují vozidlo například jen na pár dní, týdnů či měsíců. Ve většině případů se jedná o zcela nová vozidla. Máte tedy jistotu, že pronajatý vůz bude v perfektním stavu.

Dlouhodobý pronájem je tak pak ideální pro ty, jež potřebují špičkovou flotilu nákladních automobilů a užitkových vozů až na několik let. V podstatě jde o tzv. operativní leasing – mna základě smlouvy platíte pravidelné měsíční splátky.

Pronájem nákladního vozu má několik výhod. U pronájmu se již nemusíte starat o další náklady. V rámci balíčků jsou často zahrnuty např. platby za pojištění, servis nebo technickou prohlídku.

Článek Je výhodnější zakoupit nákladní vůz nebo si ho pronajmout? byl publikován 19. prosince 2017 v 11.00 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Tagy

Doporučujeme

Ušetřete až 75 % z ceny povinného ručení. Kalkulačka povinného ručení vám najde ty nejlepší ceny na trhu.