Ford EcoSport: Nově i pro Čechy

Tagy:  Ford, EcoSport, novinka, Evropa, EcoBoost, pohon všech kol, kompaktní SUV

Sponzorované odkazy:

Ford EcoSport: Nově i pro Čechy

Kompaktní SUV Ford EcoSport má nový vzhled a automobilka ho již brzy nabídne i na českém trhu. Pod kapotou bude zcela nový výkonný a hospodárný vznětový motor Ford 1.5 EcoBlue a k dispozici bude také inteligentní pohon všech kol.

Ford EcoSport není pro Ameriku ničím novým, nicméně do Česka se dostává již nyní a nabízí více všestrannosti, elegantnější vzhled a vyspělé technologie. Vedle inteligentního pohonu všech kol a motoru Ford 1.5 EcoBlue o výkonu 92 kW bude novinkou také sportovně stylizovaná varianta ST-Line.

„Od roku 2014, kdy Ford zahájil prodej kompaktního SUV EcoSport v Evropě, se jich zde prodalo 150 000 kusů a loni se odbyt meziročně zlepšil o 40 procent,“ řekl Steven Armstrong, prezident Fordu pro Evropu, Střední východ a Afriku. Nový Ford EcoSport prý přináší ještě více stylu, komfortu, všestrannosti a individualizace. Spojuje v sobě funkčnost robustního SUV a praktičnost městského vozu.

Drsný Američan

Vůz vypadá patřičně robustně, po vzoru větších SUV značky, modelů Kuga a Edge. Přední části vozu dominují typické hranaté světlomety a nová lichoběžníková mřížka. Prostorově tvarovaná kapota motoru s centrálním prolisem propůjčuje přední části úhlednější vzezření, které nijak neruší ani vyhřívané trysky ostřikovačů ukryté pod hranou kapoty. Robustní a elegantní je i zadní část vozu, zde byl přepracovaný nárazník a sdružené svítilny.

Na výběr je z dvanácti odstínů laku karoserie a díky možnosti individualizace My Colour si lze vybrat kontrastní lakování střechy, sloupků, horní části rámů dveří, zadního spoileru a krytů vnějších zpětných zrcátek. Čtyři barvy se nabízí pro kola, kdy lze rezervu umístit stylově viditelně na zádi. Barevně si tak tento automobil může každý přizpůsobit zcela svému stylu.

Po otevření dveří zaujme středová dotyková obrazovka v takzvaném plovoucím designu s úhlopříčkou až osm palců. Obrazovek ale může být v interiéru více. Středová konzola je ergonomicky tvarovaná a počet tlačítek na ní byl snížen. Přepracovaná byla také konstrukce předních i zadních sedadel, aby byla příjemnější.

Pohodu navodí i vnitřní osvětlení s přepínatelnými barvami. Nový audiosystém B&O PLAY má ve voze celkem deset reproduktorů včetně basového reproduktoru uloženého v zavazadlovém prostoru a středového reproduktoru uprostřed palubní desky. Nechybí nejrůznější pomocníci jako tempomat s omezovačem rychlosti, zadní parkovací kamera, dešťový a světelný senzor, samočinná klimatizace nebo systém hlídání mrtvých úhlů.

Ford EcoSport je celkem úspěšný. Nechme se překvapit, jak se mu bude dařit u nás. Foto: www.ford.czFord EcoSport je celkem úspěšný. Nechme se překvapit, jak se mu bude dařit u nás. Foto: www.ford.cz

Změna každých 20 milisekund

Trumfem Vozu Ford EcoSport je pak inteligentní pohon všech kol. Jedná se o technologii, která neustále sleduje trakci jednotlivých kol a každých dvacet milisekund upravuje rozložení hnací síly mezi přední a zadní nápravou až do poměru 50:50. Zejména na kluzkém povrchu je tak jízda stabilnější. Mimochodem, podvozek byl speciálně vyladěn pro evropské podmínky.

Inteligentní pohon všech kol se nabízí spolu se vznětovým agregátem Ford 1.5 EcoBlue a šestistupňovou manuální převodovkou. V nabídce je ale také známý litrový EcoBoost. Nově bude možné EcoSport objednat také ve sportovně laděné verzi ST-Line, jejíž vzhled inspirovaly modely Ford Performace.

Článek Ford EcoSport: Nově i pro Čechy byl publikován 10. února 2018 v 00.00 v rubrice Auta a Novinky. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...