Nový Hyundai Tuscon

Tagy:  Hyundai Tuscon

Sponzorované odkazy:

Nový Hyundai Tuscon

Světový debut si odbyl i Hyundai Tuscon na mezinárodním autosalonu NYIAS 2018 (New York International Auto Show) v New Yorku. Model patří mezi nejprodávanější vozy Hyundai v Evropě.

Facelift modelu se dle ohlasů velmi povedl a na obzoru je automobil se svěžím a přitažlivým designem, přepracovanou nabídkou variant poháněcího ústrojí, s vyspělou technikou a komfortní výbavou.

Hyundai Tucson byl kompletně navržen v Evropě a jeho výroba bude realizována v Nošovicích. Přitažlivost vnějšího designu umocňuje kaskádovitá maska chladiče, ušlechtilý design světlometů LED, společně s nově navrženým předním nárazníkem, spodním ochranným panelem a novým designem kol.

Vozidlo je vybaveno novými koncovými svítilnami, nově navrženým zadním nárazníkem a koncovkou výfukové soustavy. Nový Tucson má vysokou míru hospodárnosti, prima jízdní dynamiku a interiér oplývá výjimečnou prostorností s ergonomickým pojetím.

Cíle faceliftu

Cílem modernizace byla designová inovace, nové pohony, snížení zdvihového objemu a emisí CO2 spolu snovými technologiemi. Nový Tucson, nabízený od poloviny roku 2018, bude navíc prvním modelem Hyundai s částečně hybridním pohonem o napětí 48 V.

Motorizace

Tuscon dostal široký výběr vyspělých systémů pohonu. Bude k dispozici se dvěma vznětovými a dvěma zážehovými motory.

Nejvýkonnějším motorem v nabídce je dvoulitrový turbodiesel s výkonem 137 kW/186 k. Tento vysokovýkonný motor se dodává s pohonem všech kol a může být kombinován buď s šestistupňovou mechanickou převodovkou (6MT), nebo na přání s nově vyvinutou osmistupňovou samočinnou převodovkou (8AT).

K mání je i nově vyvinutý vznětový motor 1,6 litru, a to ve dvou výkonových verzích: základní verze poskytuje nejvyšší výkon 85 kW/115 k, zatímco výkonnější varianta nabízí 98 kW/133 k. Oba motory jsou k dispozici s šestistupňovou mechanickou převodovkou a pohonem předních kol. Pro výkonnější verzi nabízí Hyundai sedmistupňovou dvouspojkovou převodovku (7DCT) a výběr pohonu předních nebo všech kol.

Nová převodovka 7DCT z vlastního vývoje společnosti Hyundai se vyznačuje nejmodernější konstrukcí. V porovnání se samočinnou převodovkou snižuje spotřebu paliva a emise CO2 a optimalizuje jízdní dynamiku při zachování vysoké kvality řazení.

Vybrat si lze také ze dvou zážehových motorů, a to jednotku 1.6 GDI s šestistupňovou mechanickou převodovkou a pohonem předních kol poskytuje nejvyšší výkon 97 kW/132 k. Anebo přeplňovaný čtyřválec 1.6 T-GDI, který se vyznačuje vynikajícími výkonovými parametry s nejvyšším výkonem 130 kW/177 k. Tento motor lze kombinovat s převodovkou 6MT nebo 7DCT. V obou případech jak s pohonem předních, tak i všech kol.

Všechny motory pro nový Tucson splňují novou emisní normu Euro 6c a mají nižší spotřebu paliva, mj. také díky minimalizovanému vnitřnímu tření.

Technologie a Infotainment

Nejmodernější informační a zábavní systémy nového modelu Hyundai Tucson jsou připraveny plnit náročné požadavky v oblasti konektivity. Na výběr je komfortní a praktická výbava, která zahrnuje

  • prémiový audiosystém Krell
  • bezkabelovou nabíječku mobilních telefonů dle standardu Qi
  • 7“ informační displej, který podporuje konektivitu systémů Apple CarPlay, Android Auto a Bluetooth
  • navigační systém s 8“ displejem, který nabízí zobrazování mapových podkladů v režimu 3 D a sedm let bezplatného využívání služeb LIVE Services včetně získávání aktuálních informací v reálném čase
  • standardní vstup USB poskytuje další možnost pro připojení přenosných zařízení v interiéru nového modelu Tucson
  • druhý vstup USB je standardně umístěn vzadu a v případě potřeby umožňuje za jízdy nabíjet přenosná zařízení

Asistenční systémy

Moderní asistenční systémy a prvky aktivní bezpečnosti Hyundai SmartSense v novém modelu Tucson splňují nejvyšší evropské bezpečnostní standardy. Mezi ně patří

  • asistent pro odvrácení kolize s překážkou vpředu FCA (Forward Collision Warning and Forward Collision-Avoidance Assist)
  • asistent pro jízdu v jízdním pruhu LKA (Lane Keeping Assist)
  • asistent pro rozpoznávání únavy řidiče DAW (Driver Attention Warning)
  • asistent pro sledování omezení rychlosti ISLW (Intelligent Speed Limit Warning)
  • prostorový kamerový systém SVM (Surround View Monitor) v rozsahu 360°
  • asistent dálkových světel HBA (High Beam Assist)
  • ovládání stěračů se senzorem deště
  • chytrý tempomat ASCC (Advanced Smart Cruise Control)
  • radarové senzory vpředu k udržování nastavené rychlosti, resp. bezpečné vzdálenosti od vpředu jedoucího vozidla s automatickým zrychlováním nebo zpomalováním

Zdroj foto: Hyundai

Článek Nový Hyundai Tuscon byl publikován 1. května 2018 v 00.00 v rubrice Auta, Informace a Novinky. Autorem článku je Pavla Jelínková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...