Nový Volkswagen T-Cross

Tagy:  Volkswagen T-Cross, novinka, design, exteriér, interiér, motory, asistenční systémy, packety

Sponzorované odkazy:

Nový Volkswagen T-Cross

T-Cross je praktickým a mnohostranným doplněním nabídky modelů SUV značky Volkswagen. Stejně jako všichni členové rodiny SUV s nezaměnitelným a snadno rozpoznatelným vzhledem.

Nenucený styl, promyšlená praktičnost a hospodárnost – to je model T-Cross, městský crossover.

Exteriér

T-Cross zaujme markantní přídí. Výraznými stylistickými prvky jsou dominantní kapota motoru a široká maska chladiče, na kterou navazují světlomety. Profil je zvýrazněn dvěma horizontálními liniemi, které tvoří svalnatou ramenní oblast a ústí do nového prvku, jímž je pás odrazových skel v černém rámečku, který model T-Cross vizuálně rozšiřuje.

Přestože je T-Cross s vnější délkou 4,11 metru o dvanáct centimetrů kratší než T-Roc, umožňuje komfortní nastupování čtyřmi velkými bočními dveřmi. Dlouhý rozvor 2,56 metru dává velkorysý interiér s dostatkem prostoru pro až pět osob.

Zavazadelník má objem 385 až 455 litrů. Díky sklopným opěradlům zadních sedadel lze z modelu T-Cross během chvilky vytvořit malý automobil pro přepravu velkého nákladu s rovnou ložnou plochou a objemem zavazadlového prostoru až 1281 litrů.

Útulný interiér

T-Cross poskytuje dobrý výhled z vozu všemi směry díky vyšší poloze sedadel. Řidič a spolujezdec vpředu sedí 597 mm nad vozovkou, cestující vzadu 652 mm. Uspořádání vnitřního prostoru lze variabilně a rychle přizpůsobit nejrůznějším požadavkům. K variabilitě přispívají například zadní sedadla, která jsou podélně posuvná v rozsahu 14 centimetrů.

Díky tomu je možné zvětšit prostor pro nohy cestujících vzadu nebo objem zavazadlového prostoru. Dalším praktickým řešením jsou opěradla zadních sedadel, která jsou dělená v poměru 60:40 a částečně nebo kompletně sklopná. Velkoplošná ozdobná obložení přístrojové desky korespondují svou barvou a povrchovou strukturou s příslušnými materiály na sedadlech, na volantu, lakovanou středovou konzolou, barvou obložení interiéru šedá Platinum a barvou karoserie.

Pohonné jednotky

Zpočátku budou k dispozici čtyři úsporné motory přeplňované turbodmychadlem. Dvě výkonové verze zážehového tříválce 1.0 TSI s filtrem pevných částic poskytují nejvyšší výkon 70 kW/95 k, resp. 85 kW/115 k. Čtyřválec 1.5 TSI dosahuje nejvyššího výkonu 110 kW/150 k. Nabídku završuje čtyřválec 1.6 TDI s výkonem 70 kW/95 k. Oba tyto motory budou uvedeny později.

Všechny jednotky splňují nejnovější emisní normu Euro 6 d-TEMP. V závislosti na vybraném motoru je hnací síla přenášena na vozovku prostřednictvím pětistupňové, resp. šestistupňové přímo řazené převodovky nebo sedmistupňové převodovky DSG. Všechny verze mají pohon předních kol.

Asistenční systémy

Asistenčními systémy modelu T-Cross čítají

  • sériově dodávaný asistent pro detekci překážek vpředu Front Assist včetně rozpoznávání chodců a funkce nouzového brzdění City
  • asistent pro jízdu v jízdním pruhu Lane Assist
  • asistent pro rozjezd do kopce
  • systém preventivní ochrany cestujících
  • asistent pro změnu jízdního pruhu Blind Spot De-tection
  • s ním kombinovaný asistent pro vyjetí z parkovacího místa
  • na přání je k dispozici asistent pro rozpoznání únavy řidiče, adaptivní tempomat ACC a parkovací asistent Park Assist

Konektivita

Optimální připojení a dostatek energie pro chytré telefony zajišťují až čtyři vstupy USB a indukční bezkabelové nabíjení. Na přání dodávaný bezklíčkový přístupový systém „Keyless Access“ zvyšuje komfort při nastupování do vozu. A na přání dodávaný asistent dálkových světel Light Assist samočinně zapíná a vypíná dálková světla v závislosti na vpředu jedoucích a protijedoucích vozidlech. Mezi další prvky výbavy na přání patří také audiosystém renomované americké značky Beats s osmikanálovým zesilovačem o výkonu 300 W a samostatným subwooferem v zavazadlovém prostoru.

Výbavové pakety

T-Cross lze ve velké míře individualizovat a vylepšit nabídce prvků výbavy na přání a atraktivních paketů.

  • Již vstupní verze má ve své sériové výbavě palubní počítač, audiosystém, variabilní zadní sedadla, výškově nastavitelné sedadlo řidiče, omezovač rychlosti a prvky pro ochranu chodců.
  • Vyšší výbava Life nabízí navíc například multifunkční volant, parkovací senzory PDC (Park Distance Control) vpředu a vzadu, klimatizaci, výškově nastavitelné sedadlo spolujezdce vpředu, výsuvnou schránku pod sedadlem spolujezdce vpředu a 16" kola z lehké slitiny.
  • Třetí výbavová linie Style zahrnuje kromě toho také přední světlomety LED, multifunkční volant obšitý kůží, sportovní/komfortní sedadla vpředu, dekorační osvětlení, automatickou klimatizaci Climatronic a 17" kola z lehké slitiny.
  • Ve spojení s výbavovými liniemi Life a Style nabízí Volkswagen také stylistické pakety, které zahrnují mimo jiné exkluzivní tkaniny pro čalounění sedadel. Pro tyto dvě výbavové linie jsou navíc na výběr také pakety R pro exteriér a interiér.

Zdroj foto: Volkswagen

Článek Nový Volkswagen T-Cross byl publikován 8. listopadu 2018 v 00.00 v rubrice Novinky, Auta, Značky aut a Informace. Autorem článku je Pavla Jelínková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...