Nové Audi Q3

Tagy:  Nové Audi Q3

Sponzorované odkazy:

Nové Audi Q3

Nové Audi Q3 je rodinným SUV, které se může pochlubit mnoha rozmanitými funkcemi. Jeho druhá generace Vás kromě sebevědomého zevnějšku zcela jistě zaujme i velkorysejším vnitřním prostorem, značnou variabilitou a mnoha praktickými detaily, které významně zvyšují jeho využitelnost.

Výraz mužné přídi nového Audi Q3 udávají osmihranná maska chladiče Singleframe a velké boční otvory sání vzduchu. Maska chladiče s výrazným rámem je opticky rozdělena osmi svislými vertikálními žebry a při pohledu z boku zaujme symetrická grafika čelních světlometů a koncových světel. Vyrýsované boční linie odkazují na genetický základ quattro a opticky Audi Q3 rozšiřují. Barevné odlišení rozšířených lemů blatníků podtrhuje terénní vzhled vozu. Výrazně skloněné střešní D-sloupky, které jsou vizuálně protaženy do střešního spoileru, který lemuje zadní okno i z boků, podtrhují dynamiku vozu.

Velkorysý a variabilní prostor

Nové Audi Q3 se vzhledem ke svým velkorysým rozměrům zařadí na vrchol segmentu kompaktních SUV. Mezi jeho přednosti patří pohodlné nastupování a dobrý rozhled z vozu, ale potěší také sportovní jízdní pozicí řidiče. Volant je v přiměřeně kolmé pozici a na přání jsou dostupná elektricky nastavitelná sedadla. Vzhledem k prodloužení rozvoru kol si mohou cestující navíc užívat větší prostor v oblasti kolen, hlavy a loktů. Značnou výhodu představuje již ve standardu také mimořádná variabilita uspořádání vnitřního prostoru: zadní sedadla jsou podélně posuvná a jejich tři opěradla lze sklopit v sedmi krocích. V závislosti na poloze zadních sedadel a opěradel nabízí zavazadlový prostor kapacitu až 675 litrů, kterou lze sklopením opěradel zadních sedadel navýšit až na 1 525 litrů. V kombinaci s komfortním klíčem lze dveře zavazadlového prostoru pohodlně otevřít nebo zavřít příslušným pohybem nohy.

Inteligentně propojené funkce

Koncept ovládání a zobrazování má v novém rodinném SUV zcela digitální podobu. Již ve standardní výbavě je součástí vozu infotainment systém MMI Radio s digitální přístrojovou deskou s úhlopříčkou 10,25", jejíž funkce lze ovládat prostřednictvím multifunkčního volantu. V příplatkové vrcholné variantě MMI Navigation plus systém zahrnuje také 10,1" dotykový displej a možnost hlasového ovládání hovorovou řečí, což je známka vysoké úrovně uživatelské přívětivosti tohoto ovládacího rozhraní. Všechny potřebné jízdní informace se zobrazují na příplatkové 10,25" přístrojové desce Audi virtual cockpit, díky čemuž máte ve svém zorném poli všechny potřebné informace, jako jsou funkce systému MMI, aktuální rychlost nebo otáčky motoru, které si můžete nastavit dle svých vlastních potřeb. Abyste si na cestách mohli vychutnávat svou oblíbenou hudbu v mimořádně vysoké zvukové kvalitě, na přání je Vám k dispozici audiosystém Bang & Olufsen Premium Sound.

Jízdní dynamika

Hbité reakce ve městě, dynamické chování na silnici a vyrovnaná jízda po dálnici – nové Audi Q3 Vám bude dělat radost v rozmanitých jízdních situacích. Nové SUV velmi efektivně tlumí nárazy při jízdě po nerovném povrchu, přičemž k hladké jízdě přispívá i jeho delší rozvor. Na přání je navíc k dispozici systém Audi drive select, který nabízí možnost přizpůsobit jízdní vlastnosti nového Audi Q3 dané jízdní situaci, stavu vozovky nebo osobním potřebám řidiče. V rámci systému můžete dle aktuálních preferencí přepínat mezi šesti jízdními režimy, které vždy upřednostňují určitý aspekt jízdy od dokonalého komfortu přes hospodárnou jízdu až po vyloženě sportovní charakteristiku. Na přání je k dispozici také Asistent pro sjíždění strmých svahů, kterého lze aktivovat pouhým stisknutím tlačítka. V závislosti na zvolené variantě lze vůz vybavit koly z lehké slitiny ve velikosti od 17" nebo 18" až po 20". 20palcová kola dodává společnost Audi Sport GmbH.

Komfort a bezpečnost

Nové Audi Q3 na Vás udělá silný dojem také svými asistenčními systémy. Mezi nejvýznamnější novinky patří Adaptivní asistent řízení, který je na přání k dispozici v kombinaci s automatickou převodovkou S tronic. Jedná se o asistenční systém kombinující funkce adaptivního tempomatu, asistenta pro jízdu v kolonách a asistenta pro jízdu v jízdním pruhu. Řidič je tím pádem za jízdy podporován v příčném i podélném směru, což především na cestách na dlouhé vzdálenosti výrazně přispěje k jeho vyššímu komfortu.

Progresivní technologie osvětlení

Úzké světlomety nového Audi Q3, které se směrem dovnitř zužují do tvaru klínu, jsou k dispozici ve třech různých variantách využívajících ke svícení LED technologii. Na přání jsou mimo jiné k dispozici také světlomety Audi Matrix LED. Ty přispívají k lepšímu osvětlení silnice, se kterým přímo souvisí vyšší jízdní bezpečnost a větší komfort. Progresivní technologie osvětlení se projevuje také v předních a zadních dynamických směrových světlech.

Speciální linie výbavy

Již v době uvedení na trh mají zákazníci celou řadu možností, jak si své nové Audi Q3 upravit na míru. Řidiči preferující výrazně sportovní vzhled mohou sáhnout po exkluzivním paketu S line, který zahrnuje celou řadu barevně zvýrazněných detailů. K dispozici jsou také sportovní podvozek, 20" kola a světlomety Matrix LED. Na exkluzivitě vozu dodají znak Audi se čtyřmi kruhy na masce chladiče Singleframe a označení modelu na zádi vozu v černém provedení. Mezi dostupné barvy karoserie patří také oranžový odstín Puls a šedý lak Chronos. V interiéru na první pohled upoutají sportovní sedadla se specifickými kontrastními švy, zploštělý kůží potažený volant, osvětlení kontur/interiéru a dekorativní prvky v hliníkovém provedení. Určité části palubní desky a loketní opěrky ve dveřích mohou být potaženy umělou kůží Alcantra.

Pět hvězd v testech Euro NCAP

Pro dosažení nejlepšího výsledku v testech Euro NCAP, vyjádřeného pěti hvězdami, musí vůz bodovat ve všech důležitých kritériích. Novému modelu Audi Q3 se to podařilo dokonale. A to jak z hlediska ochrany dospělých cestujících, tak i v oblastech bezpečnosti dětí, ochrany chodců i cyklistů a asistenčních systémů.

Zdroj foto: Audi

Článek Nové Audi Q3 byl publikován 17. prosince 2018 v 00.00 v rubrice Auta, Informace a Novinky. Autorem článku je Pavla Jelínková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...