Škoda Scala bude bodovat výbavou

Škoda Scala bude bodovat výbavou

Nejnovější přírůstek v nabídce mladoboleslavského výrobce je hatchback Škoda Scala. Poprvé přináší do sériové výroby emociálnější designový jazyk studie Vision RS a nabízí konektivitu, funkčnost, prostornost a v neposlední řadě i pět variant motorů.

Škoda Scala, foto: skoda-auto.czŠkoda Scala, foto: skoda-auto.cz

Škoda novým modelem nově definuje kompaktní třídu. „Jedná se o zcela nový vůz, který ve třídě výrazně posouvá měřítka v oblasti technologií, bezpečnosti a designu,“ řekl předseda představenstva Škody Auto Bernhard Maier. O novince jsme již psali zde.

Škoda Scala by měla být také první modelem automobilky s novým interiérem. Vůz bude na trh uveden v dubnu a k zákazníkům se dostane další měsíc. Měl by oslovit zejména mladší zákazníky, kteří jsou stále online. Navzdory kompaktním rozměrům nabízí prostorný intriér, největší zavazadlový prostor ve své třídě a přesvědčivý poměr ceny a užitné hodnoty.

Ceny nové Škody Scala jsou totiž velmi příjemné. Startují na částce 369 900 korun, za tyto peníze lze již zanedlouho pořídit Škodu Scala 1,0 TSI/70 kW, 5 MP Ambition. Bohatší výbava Style pak vyjde na 449 900 korun. Lepší výbava má v rámci paketů možnost mít panoramatickou střechu se sluneční clonou, adaptivní tempomat, sportovní multifunkční volant a spoustu dalších doplňků.

Škoda Scala ve výbavě Ambition, foto: skoda-auto.czŠkoda Scala ve výbavě Ambition, foto: skoda-auto.cz

Kdo radši sáhne po silnějším motoru 1,5 TSI s výkonem 110 kW a automatickou převodovkou, ten by si měl připravit 524 900 korun. V nabídce jsou i dieselové motory, s nimi začíná cena na 434 900 korun (1,6 TDI o výkonu 85 kW, výbava Ambition) a končí na 529 900 (stejný motor, avšak s automatickou převodovkou a výbavou Style). Ceny za verzi s motorem na CNG zatím nebyly zveřejněny.

Co je naopak zveřejněno, je dlouhý seznam doplňkové výbavy na přání. Každý může mít ve voze vše, co si přeje a co potřebuje. Třeba i oboustranný koberec v zavazadlovém prostoru nebo zadní parkovací kameru s ostřikovačem. Už nyní si lze vůz objednat u autorizovaných prodejců Škoda Kdo chce být mezi prvními majiteli, neměl by dlouho otálet, počet závazných rezervací se ještě před zveřejněním ceníků dostal nad tisícovku.

Článek Škoda Scala bude bodovat výbavou byl publikován 7. března 2019 v 12.30 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...