Půjčky v autobazarech se mohou prodražit! Jak ale financovat koupi vozu?

Půjčky v autobazarech se mohou prodražit! Jak ale financovat koupi vozu?

Auto je neodmyslitelnou součástí každé domácnosti. Stále více lidí musí do práce dojíždět, a když máte vlastní auto, tak je to pro vás mnohem pohodlnější a rychlejší, než kdybyste jezdili autobusem nebo vlakem. Pokud i vy zvažujete koupi nového vozu, poradíme vám, jaké jsou nejlepší možnosti financování a čemu je naopak lepší se obloukem vyhnout.

Auto si můžete koupit nové a nebo ojeté z autobazaru. Nicméně pokud se rozhodnete, pro koupi vozu z autobazaru dejte si pozor na cenu vozu. Jestliže se v této oblasti moc neorientujete, pak je lepší, pokud s vámi vybírá auto někdo, kdo má v tomto ohledu zkušenosti. Takový člověk vám totiž dokáže poradit, jaký vůz je výhodný a který nikoli.

Půjčky v autobazarech

Na koupi auta si můžete půjčit peníze přímo v autobazaru. Nekývněte však na první nabídku, kterou dostanete. Mohlo by se stát, že vám prodejce nabídne takovou půjčku, která bude výhodná pouze pro poskytovatele, se kterým spolupracuje, nikoli však pro vás. Pokud nabídku nepřijmete a rozhodnete se si peníze půjčit u jiné společnosti, mnoho prodejců je poté ochotných přijít s jinou nabídkou, která už pro vás bude mnohem lákavější. Každou nabídku, kterou dostanete, si dobře promyslete a porovnejte s ostatními, například půjčkami bez registrů.

Peníze si půjčte raději jinde

Pokud nemáte dostatek vlastních financí, bude pro vás daleko lepší, když si peníze půjčíte v bance. Mnoho bank nabízí speciální úvěry pro koupi auta, ale každá má jiné podmínky, proto veškeré nabídky bankovních úvěrů mezi sebou nejprve porovnejte. Zaměřte se především na RPSN, akontaci a veškeré poplatky, které mohou být s úvěrem spojené.

Finance si nemusíte půjčovat jen v bance. Na internetu naleznete celou řadu nebankovních institucí, které nabízejí různé úvěrové produkty. Obzvlášť, pokud máte naspořenou nějakou hotovost a potřebujete na koupi vozu půjčit malou částku, pak by vám mohla stačit třeba jen půjčka 2000 Kč a tu byste v bance dostali jen stěží.

Operativní či finanční leasing

Poslední možností, jak můžete financovat koupi vozu, je leasing, u kterého rozlišujeme dvě varianty. Záleží totiž na tom, jestli si chcete auto koupit nebo pro vás bude výhodnější, když jej budete mít pouze v pronájmu. Při sjednání finančního leasingu zaplatíte leasingové společnosti akontaci a poté platíte pravidelně každý měsíc určitou splátku po předem stanovenou dobu. Po dobu splácení je auto majetkem leasingové společnosti a vaše bude až poté, co uhradíte poslední splátku.

Operativní leasing se liší tím, že máte automobil celou dobu v pronájmu. Po zaplacení poslední splátky není auto vaše, ale zůstává stále majetkem leasingové společnosti. Výhodou je, že neplatíte servis auta. I u operativního leasingu se však s leasingovou společností můžete domluvit a po zaplacení poslední splátky jim auto nemusíte vracet, ale můžete ho od nich za nějakou sumu odkoupit.

Článek Půjčky v autobazarech se mohou prodražit! Jak ale financovat koupi vozu? byl publikován 16. července 2019 v 22.15 v rubrice Informace. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...