Škoda Enyaq iV

Tagy:  Škoda Enyaq iV, ŠkodaAuto, Enyaq iV, výroba

Sponzorované odkazy:

Škoda Enyaq iV

Škoda Auto v těchto dnech zahájila v hlavním závodě v Mladé Boleslavi sériovou výrobu modelu ENYAQ iV. Model je první čistě elektrické SUV postavené na platformě MEB.

Model Enyaq iV přichází s pohonem zadních kol (později také s pohonem všech kol) a výkonnými elektromotory, které nabízí zcela bezemisní a dynamickou jízdu s dojezdem až 500 km. Kromě příznivců „zelených“ inovací si na své přijdou i fanoušci moderních technologií a jízdních asistentů, prostorného a pohodlného interiéru z kvalitních materiálů a s širokou nabídkou Simply Clever prvků. Enyaq iV je zkrátka praktický a pohodlný elektromobil, vhodný pro každodenní život stejně jako vůz s konvenčním pohonem.

Design

První elektrické SUV značky ŠKODA je emotivní a výrazné, avšak uchovává si typicky vysokou praktičnost a úspornost. Svislá orientace mřížky vynikne při pohledu z profilu. Díky koncepci celého elektromobilu mohli designéři navrhnout krátkou, vysokou kapotu, na kterou navazuje výrazně skloněné čelní sklo. Výsledkem je dynamická silueta vozu a vzezření výkonného SUV.

Nová koncepce konfigurace vozu

Škoda Enyaq iV přijíždí se zcela novými Design Selections. To jsou ucelené výbavové a designové prvky, které odpovídají různým potřebám a vkusu zákazníků. Jednotlivé Design Selections se liší materiálem a provedením čalounění, barvou ozdobných prvků i provedením přístrojové desky. Kromě těchto designových linií si následně můžete vybrat z deseti různých funkčních balíčků výbavy a ty můžete doplnit několika samostatnými prvky.

Head-up displej s rozšířenou realitou

Enyaq iV je prvním modelem Škoda, který nabízí unikátní bezpečnostně-komfortní prvek – head-up displej s rozšířenou realitou. K zobrazovaným údajům o rychlosti, navigaci, asistenčních systémech a dopravních značkách se přidává horní pole s rozšířenou realitou. V zorném poli řidiče se promítají např. směrové šipky navigace, podélné zvýraznění jízdního pruhu (Adaptivní vedení v pruhu) nebo příčné čáry upozorňující na vzdálenost od vpředu jedoucích vozidel.

Pohon

Enyaq iV nabízí dvě varianty výkonných elektromotorů (132 kW a 150 kW), které dosahují vyšší energetické účinnosti oproti spalovacím motorům, mají nulové provozní emise CO₂ a maximální točivý moment dostupný již od nulových otáček. Díky pohonu zadních kol a malému stopovému průměru otáčení 9,3 m je ENYAQ iV obratný a lépe ovladatelný zejména v městském provozu.

Škoda Connect

Díky online službám a aplikaci ŠKODA Connect můžete propojit svůj chytrý telefon se systémem vozu ENYAQ iV a vzdáleně ovládat některé jeho funkce jako Ovládání klimatizace online nebo Vzdálené nabíjení.

Zdroj foto: Škoda Auto

Článek Škoda Enyaq iV byl publikován 27. listopadu 2020 v 00.00 v rubrice Auta, Informace a Novinky. Autorem článku je Pavla Jelínková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...