Jak probíhá montáž tažného zařízení?

Jak probíhá montáž tažného zařízení?

Potřebujete čas od času připojit ke svému auto vozík? Jasně, člověk něco převáží každou chvíli. Jestliže si vozík chcete koupit, rozhodně je zapotřebí pořídit tažné zařízení. Mohlo by se zdát, že jde o vcelku jednoduchou a rychlou záležitost, nicméně být tomu tak určitě nemusí. V první řadě se musíte rozhodnout, jestli chcete pevnou, nebo odmontovatelnou variantu. Máte-li jasno, je třeba řešit několik dalších úkonů. Jakých? To vám prozradíme v následujících řádcích.

Motáž tažného zařízení svěřte specialistůmMotáž tažného zařízení svěřte specialistům

Odborná montáž jako základ

Montáž tažného zařízení bezesporu vyžaduje specialisty. Svépomocí se to zkoušet nevyplatí. Jednak následně při samotné technické zkoušce a registraci zaplatíte více a jednak riskujete, že elektroinstalace nebude připojená správně. Tím pádem nemusí vozík fungovat tak, jak by měl. Autorizovaných servisů je celá řada. Vybrat byste si měli takový, který bude spolehlivý a vydá vám příslušný certifikát, který budete následně potřebovat na úřadě. Jedná se o typový list.

Co je typový list?

Jedná se v podstatě o potvrzení o montáži. Jde fakticky o nezbytnou součást jakéhokoli tažného zařízení. Tento typový list sice nepotvrzuje schválení technické způsobilosti typu výbavy vozidla k provozu, nicméně je důležitý. Když s typovým listem navštívíte příslušený odbor dopravy, zapíší vám vozík do technického průkazu vozidla bez jakékoli další kontroly. Samozřejmě ušetříte i nějaké ty finanční prostředky. Zápis tažného zařízení je zkrátka mnohem jednodušší.

Co vše potřebujete pro zápis tažného zařízení?

Ať už máte tažné zařízení Octavia nebo jakékoli jiné, potřebujete pro jeho zápis hned několik důležitých dokumentů. Mimo vyplněné žádosti týkající se změn v registru silničních vozidel budete potřebovat velký technický průkaz a osvědčení o registraci vozidla. Dále je nezbytný onen typový list či protokol o montáži z STK a občanský průkaz.

Zdroj obrázku: Sista Vongjintanaruks / Shutterstock.com

Článek Jak probíhá montáž tažného zařízení? byl publikován 21. prosince 2020 v 00.00 v rubrice PR články. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...