Kamerové systémy pomáhají s detekcí nelegálního parkování

Kamerové systémy pomáhají s detekcí nelegálního parkování

Sledovat správné parkování nemusí znamenat jen rozdávání pokut řidičům za špatně zaparkované automobily, ale například také včasnou detekci špatně zaparkovaného vozidla, které může bránit průjezdu složek IZS. Pojďme si představit všechny výhody sledování nelegálního parkování.

Kamerové systémyKamerové systémy

5 výhod detekce nelegálního parkování pomocí duálních PTZ kamer

Speciální panoramatické a detailní kamerové systémy (například ty od společnosti Dahua – kamery WizMind SDT5X Series) se skvěle uplatní zejména ve městech, kde se často řeší problém s nesprávným parkováním. Klasické městské kamerové systémy ve většině případů nedokáží dobře rozeznat SPZ a rozhodně nedokáží samy detekovat nesprávně zaparkované automobily. Vždy je nutná obsluha, která hříšníky odhalí na záběrech nebo přímo na místě.

Duální PTZ kamerové systémy mohou tento problém vyřešit mnohem efektivněji. Mohou sloužit jak potřebám města, tak soukromníkům. Také v bezpečnostní agentuře TOP security využívají tyto i další podobné bezpečnostní kamerové systémy k zajišťování bezpečného prostoru na klientských parkovištích a ve sledovaných areálech.

KameryKamery

1. Široký i detailní rozhled odhalí každého hříšníka

Duální PTZ kamery Dahua vynikají schopností panoramatických i detailních záběrů a jejich současného zobrazení na jednom monitoru. Zatímco panoramatický pohled monitoruje celou oblast, detailní záběr se zaměřuje na detekci nelegálního parkování. Obě kamery fungují nezávisle na sobě. Maximální detekční rádius kamer je 100 m.

2. Několik režimů detekce

Kamery Dahua WizMind disponují funkcí Illegal parking detection, která nabízí tři různé detekční režimy, které jsou určeny pro scény s různou charakteristikou:

  • Kamera sleduje parkování v aktuální scéně, na další scénu se přepne teprve po uplynutí nastaveného času prohlídky scény.
  • Kamera umožní přepnutí scény teprve v případě, že byly pořízeny všechny snímky špatně parkujícího vozidla.
  • Kamera umožňuje pořizovat snímky všech vozidel na scéně (výchozí nastavení pořídí 2 snímky) a poté je možné scénu přepnout.

3. Shromažďování informací o vozidlech

Na rozdíl od klasických kamerových systémů, které jen zaznamenávají scénu a operátor si musí například SPZ vozidel vyhledávat a přibližovat sám, umožňují PTZ kamerové systémy Dahua WizMind načtení detailů vozidel a dodání informací o daném přestupku – k dispozici je SPZ vozidla, doba přestupku, místo přestupku nebo délka parkování. Díky tomu se mohou přestupky řešit efektivněji a rychleji.

4. Vozidla stojící v řadě nepředstavují problém

V případě, že se vozidla při parkování vzájemně zakrývají, je díky dlouhodobému sledování scény možné zachytit i skryté SPZ. Detailní kamera zafixuje záběr na skrytou SPZ a ve chvíli, kdy dojde k jejímu odkrytí (například, když auto bránící ve výhledu odjede), pořídí snímek.

5. Jednoduchá instalace a ovládání

Díky velmi snadné instalaci a celkovému ovládání jsou kamerové systémy Dahua WizMind SDT5X Series vhodné pro široké využití v řadě prostředí. Náš tip: Aktuální trendy z divize kamerových systémů můžete sledovat zde.

Článek Kamerové systémy pomáhají s detekcí nelegálního parkování byl publikován 21. ledna 2022 v 00.15 v rubrice Novinky. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...