Nová Kia Carens: Menší, ale prostornější

Tagy:  Kia Carens, novinka, facelift, prostornost, kompaktní MPV, levné

Sponzorované odkazy:

Nová Kia Carens: Menší, ale prostornější

Kompaktní oblíbené MPV od korejského značky Kia nedávno prošlo výraznou modernizací. Podle výrobce je „zcela nová Kia Carens“ elegantnější, nižší, menší a zároveň s delším rozvorem. V prodeji je novinka od května s cenou pod 400 000 Kč.

Pro cestu na dovolenou

Prostor je to, co zejména nyní v době dovolených každý motorista uvítá. Již čtvrtá generace oblíbeného modelů má místa více než dost. I když je oproti předchozímu modelu nový Carens kratší, užší a nižší, rozvor se prodloužil, kabina se posunula dopředu a tím se zvětšil vnitřní prostor. Lze převážet předměty dlouhé až 2150 mm, zavazadlový prostor pojme až 1650 litrů.

Kia Carens pobere opravdu hodně. Foto: www.kia.comKia Carens pobere opravdu hodně. Foto: www.kia.com

„Čtvrtá generace kompaktního MPV se pyšní elegantním a sportovním designem, má prostorný a všestranně využitelný interiér s pěti nebo sedmi sedadly a rozsáhlé možnosti vnitřního uspořádání,“ říká Arnošt Barna, obchodní ředitel Kia Motors Czech a dodává: „Tento model bude bezesporu atraktivní pro rodiny s aktivním životním stylem, které nechtějí dělat kompromis mezi stylem a praktičností.“

Komfortní a stylová

Nechybí ani osobitý design a typické prvky značky Kia – charakteristická maska chladiče, xenonové a LED světlomety či elegantní interiér. Vůz patří mezi nejnižší ve své třídě, což potvrzuje sportovnější charakter. Ten může krotit tempomat a omezovač rychlosti.

Nová Kia je menší a vypadá sportovněji. Foto: www.kia.comNová Kia je menší a vypadá sportovněji. Foto: www.kia.com

Lze objednat i vyhřívaná sedadla v přední a druhé řadě, odvětrávaná přední sedadla s elektricky nastavitelnou délkou sedáku a bederní opěrkou. Lze mít i vyhřívaný volant a přístrojový štít Supervision s 4,2palcovým displejem TFT LCD. Kia nabízí také elektrickou parkovací brzdu, inteligentní klíček se startovacím tlačítkem, výkonné audio, osvětlení prostoru podél vozu ve vnějších zpětných zrcátkách nebo panoramatický skleněné střešní okno.

Čtyři motory a kvalitní odpružení

Co se týká motorizace, v nabídce jsou celkem čtyři agregáty. Dva zážehové a dva vznětové motory nabízí výkon od 85 do 122 kW. Aby byly nejen výkonné, ale i úsporné, používají se výhradně se šestistupňovými převodovkami. Nejlevnější nese označení 1,6 GDI. Nejvýkonnější motory lze na přání dostat také s automatickou převodovkou, kterou vyvinula a vyrábí Kia.

Podvozek a odpružení nové generace Carens přináší citlivé reakce na řízení, skvělou ovladatelnost a problémy nejsou ani se směrovou stabilitou. Optimálně nastavené odpružení přispívá k jistotě za volantem a komfortu jízdy, ať už cestující sedí kdekoliv.

Bezpečnost na prvním místě

Důležitá je i bezpečnost, Kia přitom klade důraz nejen na aktivní, ale i pasivní složku bezpečnosti. Dobrou ochranu posádky nabízí skelet karoserie s vysokým podílem vysokopevnostních ocelí a pomůže také celkem osm airbagů. Elektroničtí pomocníci pak hlídají zvolenou rychlost, jízdu v jízdním pruhu, parkování či přisvěcování do zatáček. Výhled dozadu může zlepšit kamera, xenonové světlomety pak pomáhají lépe vidět při cestě v noci.

Kia má v segmentu MPV poměrně velký úspěch, konkurencí pro ní jsou zejména Ford, Hyundai nebo Dacia. Otázkou je, jak by trh změnil případný vůz této kategorie od domácí Škodovky. Tyto úvahy však zatím nejsou v Mladé Boleslavi na pořadu dne…

Kia Carens patří mezi kompaktní MPV, cena začíná pod 400 000 korun. Foto: www.kia.comKia Carens patří mezi kompaktní MPV, cena začíná pod 400 000 korun. Foto: www.kia.com

Článek Nová Kia Carens: Menší, ale prostornější byl publikován 17. července 2013 v 00.00 v rubrice Auta a Novinky. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...