Citroën DS 5LS: Luxusní sedan pro Čínu

Tagy:  Citroën DS 5LS. elegance, dynamika, sedan, novinka, Čína

Sponzorované odkazy:

Citroën DS 5LS: Luxusní sedan pro Čínu

Není pochyb o tom, že se velké automobilky poslední dobou stále více zaměřují na perspektivní asijské trhy, zejména pak na Čínu. Citroën před pár dny představil novinku z řady DS, která bude trochu kuriózně k dostání pouze na celosvětově největším trhu – v Číně.

Luxusní sedan Citroën DS 5LS byl symbolicky představen v obchodním centru Carrousel du Louvre v Paříži. Novinka francouzské značky byla odhalena před zraky čínských novinářů a zástupců mezinárodního tisku. Nejen prodej, ale i výroba bude probíhat v Asii, v čínském Šen-čenu a vůz se na trh dostane již na jaře 2014. Automobilka si od nového modelu slibuje rozvoj značky DS v Číně a potažmo i na mezinárodním poli.

Elegance a dynamika

Ve voze se harmonicky snoubí požadavky na objem a prostornost e elegancí, stylem a výkonností. Nový hatchback přináší novou tvář řady DS inspirovanou koncepčními vozy Numéro 9 a Wild Ruby. Propracovaná důstojná maska chladiče „DS Wings“ propojuje chromovými prvky oba světlomety. Takto vytvořený oblouk dodává přídi dynamiku a moderní vzhled. Na mřížce masky chladiče samozřejmě nechybí logo DS.

I při pohledu z boku je vůz elegantní – boční chromovaná lišta se táhne kolem oken až po zavazadlový prostor, dodává tak vozu eleganci a dojmem žraločí ploutve nijak nevybočuje z modelové řady DS. Dynamiku jen podtrhuje široký rozchod a velká kola, eleganci pak záď s LED diodami, které mají díky chromované liště zajímavý 3D design.

V interiéru byl očividně kladen důraz na jediné – na eleganci. Řidič i spolucestující jsou obklopeni ušlechtilými a pravými materiály jako je kov, dřevo a semi-anilinová kůže. Ta byla dříve výsadou luxusních značek. Přední sedadla pak mají masážní funkci, zadní nabízí sklon opěradla pod úhlem 29 ° a hlavové opěrky jsou jako v letadle. Ionizátor pak zajistí čerstvý vzduch a moderní technologie se postará o akustický komfort.

Interiér vozu je elegance sama. Foto: www.citroen.czInteriér vozu je elegance sama. Foto: www.citroen.cz

Technologickou vyspělost nejlépe ilustrují motory THP 160 a THP 200 s přímým sekvenčním vstřikováním spojeným s vysokotlakým čerpadlem, turbodmychadlem typu Twin Scroll. Přenos výkonu na silnici zajišťuje automatická šestistupňová převodovka.

Čína: Lék na klesající prodeje v Evropě

Zákazníci se mohou těšit na celkem devět odstínů karoserie, přičemž hnědý odstín Nocciola s jemně třpytivými odlesky je zcela nový. Bude se jednat o druhý model DS vyráběný v Číně. Ten předchozí, DS5, se na trh dostal letos v září. V příštím roce by se měla rozběhnout také výroba nového SUV od Citroënu. Celý rozvoj je pak spojen se sítí 50 obchodů rozmístěných v nejvýznamnějších městech v zemi.

Elegantní sedan Citroën DS 5LS se v Evropě prodávat nebude. Foto: www.citroen.czElegantní sedan Citroën DS 5LS se v Evropě prodávat nebude. Foto: www.citroen.cz

Na Čínu se zaměřuje stále více automobilek, kde trhy s automobily na rozdíl od vyspělých zemí stále rostou. Růst se pohybuje v dvouciferných číslech a kromě Citroënu se na tuto zemi výrazně zaměřuje také Volkswagen a to zejména prostřednictvím své prémiové značky Porsche. Stále větší nabídku má v této zemi i Škoda. Rostou i prodeje značek Ford, Mercedes a BMW. Po loňských diplomatických sporech se v Číně začalo dařit i japonským značkám Honda, Nissan a Toyota.

Článek Citroën DS 5LS: Luxusní sedan pro Čínu byl publikován 30. prosince 2013 v 00.00 v rubrice Auta a Novinky. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...