Zima se blíží, připravte vůz na zimu

Zima se blíží, připravte vůz na zimu

Zima pomalu klepe na dveře. Máte v pořádku zimní výbavu a především zimní pneumatiky? Pokud ne, máme pro Vás přehled cenově dostupných pneumatik i představení novinek, které ocení náročnější řidiči.

Ověřené pneumatiky

S doporučovanou výměnou pneumatik 1× za 4 roky je tento proces poměrně finančně náročný. není proto divu, že se snažíme ušetřit na nákupu zimních pneumatik co nejvíce. Při špatném výběru ale riskujeme své zdraví a zdraví našich blízkých.

Levné pneumatiky se nemusí na sněhovém povrchu chovat správně a nehodě nijak nezabráníte. Je tedy dobré vybrat kvalitní a cenově dostupné pneumatiky. Sehnat se dají i do jednoho tisíce za kus. Pro méně aktivní řidiče, kteří toho v zimě příliš nenajezdí doporučujeme pneumatiky, které nejsou drahé, ale svou kvalitou se rovnají s těmi dražšími značkami.

Mezi tyto pneumatiky můžeme uvést například vítěze testů ADAC Hankook W442 nebo českou pneumatiku Barum Polaris 3.

Pneumatiky nejen pro náročné

Aktivní řidiči, nebo ti, kteří si rádi připlatí za značku a kvalitu mohou letos vybírat opět z novinek, které výrobci na zimní sezónu připravili. Jedná se o vylepšení směsí, z kterých jsou pneumatiky vyráběny i samotného dezénu, který lépe přilne z mokrému, zasněženému i suchému povrchu. Drážky pak lépe odvádí sníh a vodu. Pneumatiky jsou i méně hlučné.

Za zmínku stojí především pneumatika Michelin Pilot Aplin 5, nástupce úspěšné pneumatiky Pilot Aplin 4. Skvěle přilne ke každému povrchu a udrží si své záběrové vlastnosti. Vylepšený dezén vytváří při kontaktu se sněhem efekt ozubeného kola.

Další kvalitní pneumatikou je pneumatika Continental TS850P, která je nástupcem TS830. Tato pneumatika je určena na sportovní nebo terénní vozy, kde se využije veškerého jejího potenciálu. Důraz byl kladen na vylepšení spotřeby a na lepších jízdních vlastnostech na všech podkladech.

Článek Zima se blíží, připravte vůz na zimu byl publikován 1. října 2014 v 21.00 v rubrice PR články. Autorem článku je redakce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...