Laguna je minulostí, přijíždí Renault Talisman

Tagy:  Renault, Renault Laguna, Renault Latitude, Renault Talisman, servis, RPZ, Renault Zličín

Laguna je minulostí, přijíždí Renault Talisman

Francouzská automobilka Renault, která se u nás těší velké oblibě, před pár dny zveřejnila fotografie nového sedanu střední třídy. Na úspěchy tří generací modelu Laguna bude nyní navazovat elegantní Renault Talisman.

Nový model spadající do střední třídy, kde nahrazuje kromě Renaultu Laguna i model Latitude. Talisman přináší výraznou změnu designového jazyka s obrovským logem na mohutné přední masce a je patrný důraz na detail. Talisman bude o trochu větší než laguna, byl postaven na nové modulární platformě CMF (Common Module Family) a jako prostorný sedan nabídne nejen dost místa cestujícím, ale i mohutný zavazadlový prostor o objemu 608 litrů.

Přídi dominuje mohutné logo Renault. Foto: www.rpz.czPřídi dominuje mohutné logo Renault. Foto: www.rpz.cz

Drobným unikátem jsou natáčecí zadní kola díky funkci 4Control, což zlepšuje agilitu vozu. Na druhou stranu ale nebude v nabídce pohon všech kol, který nicméně sedany pro cesty po městě příliš nepotřebují. Je možné si vybrat jízdní režim Sport, Eco, Neutral, Perso nebo Comfort. Zákazníci si mohou vybrat ze tří dieselových motorů, patnáctistovka má výkon 110 koní, silnější šestnáctistovky mají 130 nebo 160 koňských sil. Na výběr je automatická nebo manuální převodovka. Benzinový motor je v nejsilnější verzi pořádně ostrý, jak by se dalo očekávat u výrobce angažujícího se ve Formuli 1 – je jím dvousetkoňová šestnáctistovka s automatickou převodovkou.

Ve výbavě nebudou chybět multimediální systém R-Link 2 s dotykovým displejem, adaptivní tempomat, nastavitelné tlumiče, head-up displej nebo samočinné parkování.

Očekává se, že díky přísnému dohledu ze strany automobilky Daimler vůz naváže na pověst spolehlivého, kvalitního a nijak předraženého vozu, k čemuž položila třetí generace Renaultu Laguna základy. Motoristé si chválí, že kromě běžné údržby do servisu prakticky nemusí, a když už, míří do těch autorizovaných – značková diagnostika Renault si snadno poradí a následně originální náhradní díly Renault Laguna jsou za příznivou cenu. Konec konců, u Renaultu už dávno neplatí zažitá fáma, že francouzské vozy neoplývají spolehlivostí.

Záď vozu působí velmi čistě a elegantně. Foto: www.rpz.czZáď vozu působí velmi čistě a elegantně. Foto: www.rpz.cz

Do prodeje ještě letos

Oficiálně bude vůz představen veřejnosti v polovině září na mezinárodním frankfurtském autosalonu a předpokládá se, že do prodeje se dostane ještě před koncem letošního roku. Verze combi by se měla objevit příští rok. Ceny však zatím nebyly odtajněny. V nabídce bude devět barev – Pearlescent White, Dune Beige, Cosmos Blue, Vison Brown, Cassiopée Grey, Platine Grey, Etoilé Black, Carmin Red, vrcholná verze pak může mít barvu Améthyste Black. Jeden pohled však poví více než tisíc slov. Vůz bude možné si hned po uvedení do prodeje osobně prohlédnout v mnoha showroomech Renault.

Článek Laguna je minulostí, přijíždí Renault Talisman byl publikován 13. července 2015 v 21.45 v rubrice PR články. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...