Vymazlete svůj vůz autopotahy a autokoberečky!

Tagy:  vopi.cz, autokoberce, autopotahy,

Vymazlete svůj vůz autopotahy a autokoberečky!

Potahy do auta a koberečky na jeho podlahu jsou pro někoho zbytečným přepychem a pro jiné samozřejmost, která k automobilu zkrátka patří. Kde leží pravda? Jsou či nejsou autopotahy a autokoberce dobrým tahem ve vybavení vozu? A pokud ano – jak správně vybírat?

Autopotahy a autokoberce patří v současnosti k nejprodávanějším doplňkům interiéru vozidla. Jejich účel je nejen praktický, ale i estetický. Samozřejmě prvotní úlohou je především ochrana určitých části interiéru vozu (sedadel a podlahy) před znečištěním a poničením. Proto nelze autopotahy ani autokoberce považovat za zbytečnost, ale za nástroj ochrany vozu před nečistotami a opotřebením. Obojí dokáže značně prodloužit životnost interiéru automobilu a zlepšit i zpříjemnit jeho funkčnost.

textilní autokoberce UNI Colorlinetextilní autokoberce UNI Colorline

Jako druhotný fakt je pak estetická stránka věci. I když mnozí jej až za tak druhotný nepovažují. Ba naopak. Vědí, že kvalitní materiál, provedení a vhodná barevnost autopotahů a autokoberců značně pozvedá interiér vozu a často mu dodává nejen punc originality a komfortu, ale i na stylovosti. A může to být styl sportovní, trendy, elegantní, anebo přímo luxusní.

Při výběru se vždy rozhodujte dle typu vozu, účelu k němuž bude vůz nejvíce využíván a dle prostředí v němž se bude auto v převážné většině času pohybovat. Zcela jiné budou požadavky v materiálu a provedení na autopotahy a koberce do auta fungujícího na venkově a třeba v horském prostředí, a úplně odlišné pro vůz do města nebo k reprezentaci – firemní či osobní. Výběr materiálu, barvy a provedení je však ryze na vás.

autopotahy Exclusiveautopotahy Exclusive

Pár tipů jak správně vybírat

  • důležitý je výběr dle typ vozu – rozměrů sedadel, prostorů podlahy, umístění pásů
  • berte v potaz i rozmístění airbagů ve voze – vozy s postranními airbagy musí mít speciální autopotahy
  • doporučení o vhodnosti potahů a koberců najdete v informacích výrobce
  • můžete zvolit koupi celé sady nebo jen některé autopotahy i koberce
  • vše musí mít správné rozměry a dobře sedět – na sedadle i na podlaze, jinak doplňky nesplní svůj účel
  • barevné sladění s odstínem kapotáže posouvá vůz o úroveň výše
  • naopak barevný kontrast k odstínu karosérie je trendy
  • tmavá, černá, šedá a stříbrná barva patří k elegantním odstínům

Autopotahy a autokoberce by měly vydržet minimálně několik let. Jejich ceny se mohou značně lišit. Ty na míru jsou vždy ve vyšší cenové relaci, než univerzální. Obojí najdete na http://www.vopi.cz/autokoberce/.

Zdroj foto: Vopi.cz

Článek Vymazlete svůj vůz autopotahy a autokoberečky! byl publikován 9. listopadu 2015 v 00.00 v rubrice PR články. Autorem článku je Pavla Jelínková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...