Potahy: Skvělý dárek pro manžela

Tagy:  autopotahy, příslušenství, dárek, bezpečnost

Potahy: Skvělý dárek pro manžela

Skvělý originální dárek pro muže, kteří rádi řídí je autopříslušenství. Obvykle se ale jedná o velice unikátní doplňky a čím radši motorista svůj vůz má, tím pečlivěji si vybírá, čím vyšperkuje nejen jeho exteriér, ale také interiér. Dárek, se kterým se lze jen těžko splést, jako však nové a hezké autopotahy.

Jedná se o investici, která začíná na pár stovkách a stačí jen trochu znát vkus obdarovaného. Jinými slovy, tento dárek, ač ryze motoristický, zvládnou bez potíží vybrat i ženy. Obavy ze špatného výběru podstatně usnadní, když kvalitní on-line shopy dávají přímo do názvu potahu také model auta, kam se potahy hodí. Je nasnadě, že vozy ve stejné třídě budou mít potahy plus mínus stejné, ale jistota je koupit přímo potahy na ten který automobil.

Nové kvalitní autopotahy dodají interiéru zcela jiný vzhled, často se ladí do stejné barvy jako karoserie. I stará Felicie neskutečně prokoukne s novými potahy a na druhou stranu dokonce ani nový vůz za statisíce nebude často vypadat tak dobře bez potahů jako s nimi, třebaže sériové sedačky jsou v dnešní době velmi pohledné. A další výběr je ryze na volbě zákazníka – radši potahy z PES sametu s jemně střiženým vlasem, které jsou příjemné na dotek a méně náchylné na ušpinění, luxusní a reprezentativní imitaci kůže s dlouhou životností a pevností nebo tkaninu stejnou jako originální čalounění?

Hlavně bezpečné

Rozhodně je třeba vybírat takové potahy, které jsou homologované, aby pak nebyly potíže s předpisy. Byla by škoda platit pokutu, pokud se rozhodnete vyrazit autem třeba na last minute dovolenou do Itálie. Dnes již samozřejmostí je, že potahy zohledňují použití airbagů a v těchto místech musí být speciální zdvojený šev. V případě havárie se pak toto místo snadno protrhne a airbag může plnit svojí bezpečnostní funkci. Netřeba dodávat, že je radno se obloukem vyhnout levným potahům na tržnici.

Nová potahy jsou obvykle dárkem, kterým neuděláte chybu. Foto: www.vtvauto.czNová potahy jsou obvykle dárkem, kterým neuděláte chybu. Foto: www.vtvauto.cz

Vhodné je vybírat takové potahy, které větrají a tím přispívají ke komfortu při jízdě. Neměly by klouzat, což je důležité zejména na sedadle řidiče. A v neposlední řadě by se měly jednoduše sundavat a nasazovat (pokud tedy nejde o syntetickou kůži, ta se ošetřuje jen hadříkem). Kvalitní potahy totiž lze bez obavy mýt v pračce, aby zůstaly co nejdéle jako nové.

Článek Potahy: Skvělý dárek pro manžela byl publikován 24. května 2016 v 02.00 v rubrice PR články. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...