Novinka od Audi - A4 Avant g-tron

Tagy:  Novinka, Audi, A4 Avant g-tron, nové Audi

Sponzorované odkazy:

Novinka od Audi - A4 Avant g-tron

Automobilka Audi chystá na rok 2016 malou lahůdku. Tou není nic menšího, než vůz na zemní plyn. V modelu Audi A4 Avant g-tron se tak snoubí již tradiční sporty charakter vozů Audi s respektem k životnímu prostředí a jedinečnou praktičností každodenního provozu. Audi A4 Avant g-tron bude uveden na trh až koncem roku 2016, tedy zhruba za rok. Ovšem již nyní vzbuzuje velký zájem i ohlasy. Je totiž nejen krásným sporty vozem, ale rovněž velmi úsporný a ekonomický v provozu.

Novinka od Audi – A4 Avant g-tronNovinka od Audi – A4 Avant g-tron

Pohonnou jednotkou je nový přeplňovaný turmodmychadlový 2.0 TFSI s vyspělým procesem velmi účinného spalování. Má nejvyšší výkon 125 kW (170 k) s nejvyšším točivým momentem 270 N.m od zhruba 1650 min-1. Motor má speciální úpravu pístů a ventilů pro zemní plyn, jež dávají optimální kompresní poměr. Elektronická řídicí jednotka snižuje vysoký tlak zemního plynu z palivové nádrže na pracovní tlak 5 až 10 barů v motoru. Řízení tlaku je dynamické a závislé na výkonu, který požaduje řidič. Zemní plyn má díky tomuto systému ve svých „střevech“ (přívodním potrubí a vstřikovacích ventilech) vždy správný tlak. Vysoký k razantní a rychlé jízdě a nízký pro hospodárný provoz.

Audi A4 Avant g-tronAudi A4 Avant g-tron

Audi A4 Avant g-tron spotřebuje v kombinovaném režimu jen necelé čtyři kilogramy CNG na 100 kilometrů. Náklady na palivo tedy činí jen 104 Kč (při průměrné ceně CNG letos na podzim). Emise CO2 jsou pak velmi nízké – méně než 100 gramů na kilometr. Nádrže vozu pojmou 19 kg CNG a tak má Audi A4 Avant g-tron dojezd něco přes 500 kilometrů. A jestliže množství zemního plynu klesne pod 0,6 kg přepne se řídicí jednotka do režimu spalování benzinu. Dvoupalivové Audi A4 Avant g-tron tak může dál jet ještě asi 450 km.

systém Audi A4 Avant g-tronsystém Audi A4 Avant g-tron

Do karoserie v zadní části vozu je včleněn kompletní modul nádrží na CNG, který zahrnuje také nádrž na 25 litrů benzinu. Nádrže jsou uloženy v ochranných pouzdrech z ocelového plechu a jištěny upínacími pásy, jako ochrana před poškozením. Akumulátor je umístěn v motorovém prostoru.

Zdroj foto: Audi.cz

Článek Novinka od Audi - A4 Avant g-tron byl publikován 20. prosince 2015 v 00.00 v rubrice Novinky, Auta a Značky aut. Autorem článku je Pavla Jelínková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...