Vozy Škoda pro rok 2017 dostanou spoustu vychytávek

Tagy:  Octavia, Rapid, Spaceback, Citigo, Fabia, 2016, Paleta modelů, 2016

Sponzorované odkazy:

Vozy Škoda pro rok 2017 dostanou spoustu vychytávek

Teprve započalo druhé čtvrtletí roku 2016 a už je jasno, co bude v modelové řadě Škody v roce 2017 nového.

Celá řada atraktivních novinek vyladí vozy v oblasti infotainmentu, konektivity, designu, a pozadu nezůstane ani oblast pohonných jednotek.

Všechny modely 2017

Interiér vozidel modelové řady 2017 nově na přání dostane automatickou klimatizaci Climatronic, nový displej Maxi DOT i světelný a dešťový senzor. U výbav Ambition a Style je ve voze standardně pod sedadlem spolujezdce deštník. Také rádia z nové generace přístrojů – Blues a Swing, disponují řadou možností připojení k externím zdrojům hudby, od AUX-in, přes SD kartu až po externí USB-zdířku.

Nabídku novinek doplňuje deštník pod sedadlem spolujezdce pro modely Citigo, Fabia a Rapid.Nabídku novinek doplňuje deštník pod sedadlem spolujezdce pro modely Citigo, Fabia a Rapid.

Škoda Citigo 2017

Městský vůz Škoda Citigo dostane do výbavy Ambition v předních světlometech sériově integrované LED-světlomety pro denní svícení, výbava Style zase zatmavené zadní skupinové svítilny a zvolit v ní lze i Colour-Paket, kdy střecha a kryty vnějších zpětných zrcátek jsou lakovány černě nebo bíle.

Pro všechny výbavové verze modelu Fabia a Rapid je k dispozici couvací kamera a LED-osvětlení registrační značkyPro všechny výbavové verze modelu Fabia a Rapid je k dispozici couvací kamera a LED-osvětlení registrační značky

Škoda Fabia 2017

Novinkou je adaptivní tempomat Adaptive Cruise Control (ACC) dodávaný pro obě provedení karoserie s motory 1,2 TSI a 1,4 TDI. ACC vedle přednastavené rychlosti jízdy udržuje také řidičem nastavený bezpečný odstup od vozů před sebou tak, že vozidlo samočinně zpomaluje a zrychluje. Adaptivní tempomat pracuje v rozsahu rychlostí od 30 do 160 km/h, systém využívá pro detekci okolních vozidel radarový senzor.

Exteriér modelu Fabia bude mít k dispozici zadní parkovací kameru s ostřikovačem a LED-osvětlení registrační značky. Dalšími novinkami v interiéru jsou deštník pod sedadlem spolujezdce a dělicí síť pro verzi ŠKODA Fabia Combi. Pro model Fabia je dostupná rozšířená nabídka atraktivních barevných provedení Colour Concept, nově s 15 palcovými koly Matone ve třech barvách (stříbrná, černá, bílá).

Škoda Rapid a Rapid Spaceback 2017

U modelů Rapid a Rapid Spaceback najdete změny především v interiéru. Je zde nová varianta provedení potahů sedadel, jež kombinují látku a kůži. Boční části sedadel jsou z kůže a koženky, střední partie jsou látkové. Dostupná je rovněž středová loketní opěrka vzadu a nové potahy v černé nebo béžové variantě.

Další novinkou Rapidů je ambientní osvětlení, zahrnující světelné zdroje v prostorách pro nohy u předních sedadel, ve středovém panelu a v odkládacích schránkách ve výplních dveří. Základní výbava Active je nově vybavena chromovanými vnitřními klikami a dekoračními prvky v interiéru, v zavazadlovém prostoru je nyní standardně 12V zásuvka. K tomu ještě na přání dodávané chromované okenní lišty, zadní parkovací kamera s ostřikovačem, osvětlení registrační značky pomocí světelných diod. Tempomat je nyní dodáván společně s omezovačem rychlosti. Deštník pod sedadlem spolujezdce je v sériové výbavě.

U modelů Rapid a Rapid Spaceback je nová varianta provedení potahů sedadel kombinující látku a kůžiU modelů Rapid a Rapid Spaceback je nová varianta provedení potahů sedadel kombinující látku a kůži

Škoda Yeti a Yeti Outdoor 2017

Pro všechny verze modelu Yeti je na přání k dispozici LED osvětlení registrační značky, ve volitelné klimatizaci Climatronic je nově integrován alergenní filtr. Yeti Outdoor se nově nabízí také s motorizace 1,2 TSI/81 kW a to jak ve verzi s manuální, tak automatickou dvouspojkovou převodovkou DSG.

Verzi Outdoor lze objednat i v základní výbavě Active, mezi jejíž prvky patří MFA palubní počítač. Paket Active PLUS pro model Yeti obsahuje přední mlhové světlomety a výškově nastavitelná sedadla řidiče i spolujezdce. Sportovně laděný model Yeti Monte Carlo je k dispozici nově též s motorizací 2,0 TDI/81 kW a pohonem 4×4.

Škoda Octavia 2017

U liftbacku i Combi nahradí přeplňovaný tříválcový benzinový motor dosavadní čtyřválec 1,2 TSI/81 kW. Motor 1,0 TSI dává nejvyšší výkon 85 kW/115 k a vyniká velmi kultivovaným chodem. Lze jej kombinovat se šestistupňovou manuální převodovkou nebo se sedmistupňovou převodovkou DSG. Spotřeba liftbacku v tzv. novém evropském jízdním cyklu (NEDC) činí pouhých 4,5 l/100 km (104 g CO2/km).

Pro motorizace s výkonem 110 kW/150 k nebo vyšším je k dispozici na přání dodávaný adaptivní podvozek DCC (Dynamic Chassis Control), s nímž lze nastavení tlumičů přepínat v režimech Comfort, Normal a Sport. Octavia Scout má nová 18palcová kola z lehkých slitin Pictoris S, a pro všechny modely budou k dispozici černá 17palcová kola Teron.

Ve voze Octavia paletu doplňuje nová pohonná jednotka. Motor 1,0 TSI dává výkon 85 kWVe voze Octavia paletu doplňuje nová pohonná jednotka. Motor 1,0 TSI dává výkon 85 kW

Škoda Superb 2017

Pro varianty se sportovním podvozkem nebo s adaptivním podvozkem Dynamic Chassis Control je v nabídce i řízení s progresivním účinkem. Superb Combi se standardním podvozkem bude mít na zadní nápravě na přání Nivomat, tedy samočinnou regulaci světlé výšky vozu při proměnném zatížení nákladem. Nově je na přání možné objednat výbavu Personalizace, která ve spojení s Driving Mode Select uloží do paměti nastavení jízdního profilu, infotainmentu, polohu el. sedadel a vnějších zpětných zrcátek.

Nové bezrámové vnitřní zpětné zrcátko má automatické clonění, volitelné ambientní osvětlení nabízí dalších sedm barev. Klimatizace Climatronic má alergenní filtr, zadní parkovací kamera zase ostřikovač. Nakládání do zavazadlového prostoru dále ulehčují praktická úchytná oka po stranách zavazadlového prostoru a rozšířená funkce virtuálního pedálu, který nyní elektricky ovládané páté dveře nejen otevírá, ale i zavírá.

Zdroj foto: Škoda Auto

Článek Vozy Škoda pro rok 2017 dostanou spoustu vychytávek byl publikován 5. května 2016 v 00.00 v rubrice Novinky, Auta a Doplňky. Autorem článku je Pavla Jelínková. Pro diskusi slouží komentáře (2).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...