Další SUV je na světě: nový Hyundai Kona

Tagy:  SUV, Hyundai Kona, motorizace, exteriér, interiér, intontainment konektivita

Sponzorované odkazy:

Další SUV je na světě: nový Hyundai Kona

Zcela nové SUV Huyndai Kona je počinem společnosti Hyundai Motor, které řadí prima kousek k novinkám na trhu auto – moto. Model Kona je postaven na nové platformě pro kompaktní SUV.

Příď zcela nového modelu Kona je expresivní, přičemž se na něm podílí také kaskádovitá maska chladiče. Dojem umocňují nové dvojité světlomety. V horní části světlometů LED jsou umístěny elektroluminis­cenční diody světel pro denní svícení. Oddělená světla na přídi vytvářejí suverénní vzhled s elegantními tvary a ostrými rysy. Dvoubarevná střecha modelu Kona a výběr z deseti osobitých barev karoserie nabízí mnoho individuálních kombinací pro téměř jakýkoli individuální vkus.

Elegantní interiér

Interiér je charakterizován ladnými, konturovanými plochami v horní části přístrojové desky, a tmavě lakované díly reprezentují technický a robustní charakter. Celek vnitřku vozu je završen velkorysým prostorem a minimálně rušeným výhledem z vozu. Vozu je vlastní barevné prošívání na sedadlech a volantu, stejně jako ozdobné prvky kolem výdechů ventilační soustavy. To vše dělá z interiéru modelu Kona „druhou kůži“, která dokonale chrání majitele.

Motorizace

Kona bude při uvedení na trh nabízet dva přeplňované zážehové motory s malým zdvihovým objemem, které se vyznačují vysokými hodnotami točivého momentu již od nízkých otáček a vynikající hospodárností. Alternativou jednotky 1.0 T-GDI se šestistupňovou mechanickou převodovkou a výkonem 88 kW/120 k je čtyřválec 1.6 T-GDI s výkonem 130 kW/177 k), sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou 7DCT z vlastního vývoje Hyundai a pohonem všech kol.

Konektivita

Nový průhledový displej modelu Kona, promítá důležité provozní údaje přímo do zorného pole řidiče. Osmipalcová úhlopříčka zobrazení umožňuje snadnou čitelnost a rychlejší zpracování informací řidičem, aniž by byla odváděna jeho pozornost od řízení.

Na přání dodávaný informační a zábavní systém s osmipalcovým displejem zahrnuje veškeré funkce v oblastech navigace, multimediální zábavy a konektivity a podporuje systémy Apple CarPlay a Android Auto. Součástí nabídky je sedmileté bezplatné předplatné služeb Live Services, které nabízejí aktualizované informace v reálném čase: o počasí, dopravě, místech měření rychlosti jízdy a internetové vyhledávání speciálních cílů.

Další novinkou v nabídce značky Hyundai je informační a zábavní systém Display Audio, zahrnutý ve výbavě modelu Kona. Cestující si mohou nechat zobrazovat obsah svého chytrého telefonu na sedmipalcovém displeji systému prostřednictvím funkcí Apple CarPlay nebo Android Auto. S touto funkcí mohou využívat navigační funkce telefonu, telefonovat, diktovat zprávy nebo poslouchat svou oblíbenou hudbu. Systém poskytuje zákazníkům dostupnější konektivitu i v základní výbavě. Na přání dodávaná podložka pro bezkabelové indukční nabíjení mobilních telefonů umožňuje cestujícím komfortně nabíjet své chytré telefony za jízdy.

Bezpečnost

Prvky aktivní bezpečnosti a asistenční systémy Hyundai SmartSense splňují nejvyšší evropské bezpečnostní standardy a zahrnují:

  • asistenta pro odvrácení kolize s překážkou vpředu FCA (Forward Collision-Avoidance Assist) s detekcí chodců
  • asistenta pro sledování slepého úhlu BCW (Blind-Spot Collision Warning)
  • asistenta pro upozorňování na vozidla přijíždějící ze stran při couvání RCCW (Rear Cross-Traffic Collision Warning)
  • asistenta pro jízdu v jízdním pruhu LKA (Lane Keeping Assist)
  • asistenta pro rozpoznávání únavy řidiče DAW (Driver Attention Warning)
  • statická světla pro odbočování a asistenta dálkových světel

Hyundai Motor si vyrábí vlastní ocel pro veškerá svá vozidla, a nový model Kona má tak odolnou a lehkou karoserii, která zvyšuje jízdní dynamiku a optimalizuje bezpečnost cestujících širokým využitím vysokopevnostní oceli, dílů tvářených za tepla včetně tvrzení a 115 metrů lepených spojů. V interiéru modelu Kona je rozmístěno celkem šest airbagů (dva čelní airbagy, dva boční airbagy a dva okenní airbagy pro první i druhou řadu, chránící řidiče a cestující).

Zdroj foto: Hyundai

Článek Další SUV je na světě: nový Hyundai Kona byl publikován 25. října 2017 v 00.00 v rubrice Auta, Informace a Novinky. Autorem článku je Pavla Jelínková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...