KIA Picanto X-Line: malý, ale šikovný

Tagy:  Kia Picanto X-Line, Kia, Kia Picanto, řada X-Line

Sponzorované odkazy:

KIA Picanto X-Line: malý, ale šikovný

Kia Picanto je malý a úsporný pašák vhodný především do příměstského a městského provozu. Inspirací modelu byly vozy SUV, což zdůrazňuje jeho robustní design.

Společnost KIA Motors Czech zahajuje prodej zcela nové výbavy modelu Picanto. Nové Picanto X-Line zvyšuje atraktivitu novým vzhledem inspirovaným crossovery a SUV značky Kia. Outdoorové provedení podtrhují kontrastní barevné pakety a vyšší světlá výška 156 mm.

Kia Picanto X-LineKia Picanto X-Line

Motorizace

V nabídce jsou dva zážehové motory 1,25CVVT a 1,0T-GDI. Motor o objemu 1,0 litru T-GDI disponuje výkonem 100 koní při 4500 ot/min a točivým momentem 172 Nm v rozpětí 1500 až 4000 ot/min. Pohonná jednotka umožňuje zrychlení z 0 na 100 km za 10,1 vteřiny. Zároveň tento lehký motor T-GDI vykazuje nízkou spotřebu 4,6 litru na 100 km.

Motor o objemu 1,25 CVVT s manuální převodovkou je možné pořídit za 294 980,– korun, přičemž stejný motor vybavený čtyřstupňovou automatickou převodovkou je za cenu 314 980,– korun. Novinkou v této třídě je přeplňovaný řadový tříválec s přímým vstřikováním benzínu o objemu 1.0 T-GDI za cenu 324 980,– korun.

Design

X-Line zaujme výraznými nárazníky včetně stříbrných ochranných krytů nárazníků, které dodávají vozu sebevědomý vzhled a díky černým bočním ochranným lištám a lemům blatníků. Exkluzivním prvkem řady X-Line je lemování okolo masky chladiče a předních mlhových světel v limetkově zeleném či stříbrném tónu. Vyšší světlou výšku vozu opticky podtrhuje lemování kolem podběhů kol.

Výbava X-Line je nabitá technologickými prvky

  • 16“ litá kola
  • hliníkové pedály
  • LED světla denního svícení
  • zadní LED světlomety
  • mlhová světla
  • světlomety projektorového typu

Ke standardu modelu náleží rovněž

  • sportovní zploštělý volant
  • zdvojená koncovka výfuku
  • 4 reproduktory pro prima hudební zážitek
  • elektricky ovládaná a vyhřívaná vnější zpětná zrcátka

Zavazadelník

Zavazadelník s velkorysým objemem 255 litrů (VDA) je největším mezi konkurenty v segmentu minivozů. Sklopením zadních opěradel rozdělených v klasickém poměru 60:40 lze zavazadlový prostor rozšířit až na konečných 1010 litrů. Výbava zavazadlového prostoru navíc zahrnuje pružnou síť a úchytná oka k dokonalému zajištění převážených předmětů.

Kia Picanto X-Line je tradičně jako všechny vozy Kia nabízena se sedmiletou zárukou (s omezením na 150 tis. km).

Zdroj foto: KIA

Článek KIA Picanto X-Line: malý, ale šikovný byl publikován 5. prosince 2017 v 00.00 v rubrice Novinky, Auta, Značky aut a Informace. Autorem článku je Pavla Jelínková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...