Citroën C5 Aircross: SUV nové generace

Tagy:  Citroën C5 Aircross: SUV nové generace

Sponzorované odkazy:

Citroën C5 Aircross: SUV nové generace

Citroën dnes má evropskou verzi nového SUV C5 Aircross, s nímž atakuje svoji metu – ofenzívu v segmentu SUV. Citroën C5 Aircross je SUV nové generace s mnoha možnostmi a skrytým potenciálem.

Vůz si můžete vyladit dle svého díky až třiceti kombinacím karoserie a střechy. Nové SUV C5 Aircross, je nositelem prvků programu Citroën Advanced Comfort®, a tím pohodlné a variabilní SUV ve svém segmentu.

Na první i druhý pohled

SUV má na délku 450 cm, na šířku 184 cm a na výšku 167 cm (včetně střešního nosiče). Rozvor činí 273 cm a světlá výška 23 cm. Objem zavazadlového prostoru je 580 až 720 l, při sklopených sedadlech až 1 630 l.

Svou stavbou a rozměry se řadí mezi SUV segmentu C. Vůz dobře sedí na velkých kolech o průměru 72 cm, v nabídce má 17", 18" a 19" disky s grafickým dynamickým designem. Široká a působivá přední maska je nositelkou loga ve tvaru šípů, charakteristický je světelný dvouúrovňový podpis full LED na výrazné masce chladiče. Dlouhá a vysoká kapota má výrazný tvar, který zdůrazňuje robustnost a šířku vozu posilují boční otvory sání.

Přední stranu oživují barevné prvky, které jsou znakem nové řady Citroën. Z boku vynikne výrazná karoserie s černými sloupky čelního skla a zadními bočními okénky. Neopominutelnými prvky SUV jsou ochranné lišty podběhů kol a spodní linie karoserie. Aerodynamiku tvaru vozu podtrhují otvory v předním a zadním nárazníku a zadní spojler. Zadní nárazník ozvláštňují dvě široké chromované koncovky výfuku na každé straně

Pohon SUV C5 Aircross

C5 Aircross je nabízen s účinnými a výkonnými benzínovými a naftovými motory o výkonu 130–180 k a novou automatickou převodovkou EAT8. Půjde o první vůz Citroën, který bude na konci roku 2019 k dispozici ve verzi Plug-In Hybrid PHEV.

Interiér

Vozidlo je vybaveno odpružením s tlumiči s hydraulickými dorazy (Progressive Hydraulic Cushions®) a sedadly Advanced Comfort, takže posádce nabízí příjemný komfort. K dobru má SUV také flexibilní modularitu díky třem zadním samostatným posuvným a sklopitelným sedadlům. Nové SUV C5 Aircross je vybaveno přístrojovou deskou s digitálním displejem TFT o úhlopříčce 12,3 palců a dotykovým panelem s kapacitním 8 palcovým displejem.

Hit-ech na kolech

Moderní hi-tech vůz je vybaven 20 technologiemi podpůrných prvků řízení

  • především systému Highway Driver Assist pro autonomní řízení 2. úrovně
  • systémem Grip Control s funkcí Hill Assist Descent pro jízdu v jakémkoliv terénu
  • šesti technologiemi zajišťujícími konektivitu, především bezdrátové nabíjení telefonu či kameru ConnectedCAM Citroën™.

Asistenční systémy SUV C5 Aircross

  • Active Safety Brake systémem detekce pevné a pohyblivé překážky
  • Aktivní systém sledování mrtvého úhlu upozorňuje řidiče pomocí diody ve zpětných zrcátcích na přítomnost jiného auta v mrtvém úhlu.
  • Aktivní systém varování před neúmyslným opuštěním jízdního pruhu dokáže rozpoznat vodorovné značení na vozovce a analyzovat.
  • Adaptivní tempomat: umožňuje řidiči, aby nechal na vozidle přizpůsobení rychlosti vozu jedoucímu před ním.
  • Adaptivní tempomat s funkcí Stop & Go zjistí přítomnost vozu vepředu a automaticky pomocí brzdového pedálu a pedálu akcelerátoru udrží bezpečnou vzdálenost, kterou si řidič předem navolí, a umožní také znovu zrychlit bez zásahu řidiče. Umožňuje nastavení rychlosti od 30 do 180 km/hod., kontrolu rychlosti a vzdálenost mezi auty a omezení akcelerace v zatáčkách.
  • Varování před rizikem srážky upozorní řidiče v případě, že hrozí srážka s vpředu jedoucím vozidlem, funguje od rychlosti 30 km/hod. Výstraha se objeví těsně před aktivací automatického brzdění.
  • Varování před rizikem ospalosti (Coffee Break Alert): systém, který po 2 hodinách nepřetržitého řízení při rychlosti nad 70 km/hod. vyzve řidiče, že je čas udělat si přestávku.
  • Systém varování před snížením pozornosti řidiče v případě poklesu ostražitosti upozorní řidiče. Systém rozšířeného rozpoznání dopravního značení průběžně monitoruje dopravní značky s rychlostním značením a zjištěné údaje zobrazuje na displeji ve voze.
  • Highway Driver Assist kombinuje systémy adaptivního tempomatu s funkcí Stop & Go a aktivního systému varování před neúmyslným opuštěním jízdního pruhu a ovládá poloautomaticky řízení ve specifických podmínkách jízdy.
  • Automatické přepínání dálkových světel – ve tmě se dálková světla automaticky přepínají na potkávací (a naopak).

Nové SUV C5 Aircross se bude vyrábět ve francouzské továrně Rennes – La Janais, a na evropský trh se dostane na konci roku 2018. Koncem roku 2019 bude jako první vůz Citroën k dispozici ve verzi Plug-In Hybrid PHEV.

Zdroj foto: Citroën

Článek Citroën C5 Aircross: SUV nové generace byl publikován 6. srpna 2018 v 00.00 v rubrice Novinky, Auta, Značky aut a Informace. Autorem článku je Pavla Jelínková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...

Tagy

Doporučujeme

Ušetřete až 75 % z ceny povinného ručení. Kalkulačka povinného ručení vám najde ty nejlepší ceny na trhu.