Nový Renault Espace

Tagy:  nový Renault Espace, novinka, Renault, Espace

Sponzorované odkazy:

Nový Renault Espace

Renault Espace je ikonické vozidlo, jehož pátá generace byla nově koncipována a prosadila se jako crossover s výrazným designem.

Design vozu Renault Espace je jasně stylem crossover s výraznými liniemia novým ostřejším pohledem. V rámci sortimentu Renault byly poprvé použity adaptabilní světlomety LED Matrix Vision, které dodávaní Novému Espace pronikavější vzhled. Charakterističtější přední maska s označením Initiale Paris dívá vozu zepředu novou tvář, k čemuž přispívá nová spodní mřížka chladiče a příčná chromovaná lišta.

Exteriér

Přepracovaný zadní nárazník automobilu zdůrazňuje jeho charakter crossoveru. Zahrnuje dva sportovnější oválné výfuky, přičemž 100% LED světla rovněž nesou nový světelný podpis. K novému designu patří i nová barva – červená Millesime a specifické označení na mřížce chladiče. Cool vzhled dodávají i nové Initiale Paris 20’’.

Design interiéru

Interiér jsou jednoznačně kvalitní materiály, ergonomické tvary a nové technologie v kabině vozu. K mání je výběr mezi dvojím čalouněním kůže Nappa: černá Titane a pískově šedá Sable, což jsou i barvy výplně dveří. Toto čalounění je doplněno dvojitým prošíváním. Sedadla řidiče i spolujezdce jsou masážní, vyhřívaná a odvětrávaná. Jsou elektricky nastavitelná v 10 směrech a vybavena opěrkami hlavy Relax pro lepší komfort. Vrstvená skla bočních oken poskytují lepší akustické pohodlí na nejvyšší úrovni.

Středová plovoucí konzole Nového Espace je elegantnější a praktičtější, neboť obsahuje nový uzavíratelný odkládací prostor s držákem nápojů, dvojicí USB portů a vstupem pro jack napravo od řadicí páky. Pro zlepšení ergonomie zahrnuje ovládání klimatizace digitální zobrazení nastavené teploty.

Nový systém Renault Easy Link

Nový Espace využívá ekosystém Renault Easy Connect, který zahrnuje množství aplikací, například MY Renault, nový multimediální systém Renault Easy Link, a propojené služby, například automatické aktualizace a dálkové ovládání vozidla (dostupné později), což umožňuje využít nových zkušeností s propojenou mobilitou. Renault Easy Link zahrnuje rádio, multimédia, telefonní spojení kompatibilní s Android Auto a Apple CarPlay, jakož i navigaci s vyhledáváním adres Google, cenami pohonných hmot a dopravními informacemi v reálném čase.

Komfort a zavazadelník

Nový Espace v 5místé i 7místné verzi poskytuje komfort « business class », aby všichni na palubě cestovali na nejvyšší úrovni. Přední sedadla si zachovávají hloubku a ergonomický tvar, kdežto tři oddělená sedadla ve druhé řadě mají jednotný tvar. Sedadla ve třetí řadě pro další dva cestující jsou sklopná do podlahy a mohou tak uvolnit prostor pro náklad. Objem nákladového prostoru tak může dosáhnout až 2101 litrů. Elektricky ovládané dveře zavazadlového prostoru se aktivují pohybem nohy pod zadním nárazníkem nebo dálkově kartou.

Asistenti řízení nejnovější generace

Nový Espace má k dobru asistenty řízení (ADAS) nejnovější generace, sahající až k autonomnímu řízení 2. stupně.

  • Asistent pro jízdu po dálnicích a v dopravních kolonách kombinuje adaptivní tempomat s asistentem udržení jízdy ve středu jízdního pruhu, který funguje i při zatáčení.
  • Toto zařízení reguluje rychlost od 0 do 160 km/hod a udržuje bezpečnou vzdálenost od vpředu jedoucích vozidel.
  • Umožňuje automatické zastavení a opětovný rozjezd v čase 3 vteřin bez zásahu řidiče. Tento systém (autonomní řízení 2. stupně) významně zvyšuje komfort řízení, zejména při dlouhých trasách po dálnici se současným držením rukou na volantu a sledováním vozovky.
  • Advanced Park Assist umožňuje automatizované parkování, když řidič pouze zařadí rychlost, dá první impuls a dále již nemusí ani točit volantem ani zrychlovat či brzdit. Tato technologie funguje při parkování souběžně, kolmo i šikmo.
  • Systém upozornění na křížení dopravy během couvání upozorňuje řidiče při výjezdu z parkování na vozidla jedoucí v jeho dráze.
  • Účinné radary s rozsahem 180° zachytí vozidla a spustí zvukové varování kombinované s obrazem couvací kamery.
  • Aktivní nouzové brzdění AEBS je nyní spojeno se systémem detekce chodců.
  • Výstraha při překročení postranní čáry (Lane Departure Warning) spustí vibraci volantu, aby upozornil řidiče, a to spolu s asistentem udržení v jízdním pruhu (Lane Keeping Assist), který koriguje směr, aby vrátil vozidlo do jízdního pruhu.
  • Výstraha při únavě zaregistruje únavu řidiče prostřednictvím pohybů volantu a vyšle zvukový i optický signál, aby vyzval řidiče k pauze v řízení.
  • Detekce mrtvých úhlů nyní využívá dva radary umístěné na zadních rozích vozidla.

Pohony

Nový Espace využívá poslední generace benzínových a dieselových motorů sortimentu Renault, odpovídajících normám WLTP. Zvyšují výkonnost a zpříjemňují řízení, ale díky využitým technologiím snižují emise.

TCe 225 EDC GPF

TCe 225 EDC GPF je 4válcový benzínový motor 1.8 turbo s přímým vstřikováním, vyvinutý inženýry Renault a Renault Sport, a použitý též u Alpine A110. Je spojen s automatickou 7stupňovou převodovkou s dvojitou spojkou EDC. Je vybaven turbodmychadlem TwinScroll (s dvojitým vstupem) a systémem 3polohového časování rozvodu, podává výkon 225 koní a vysoký točivý moment v každém režimu, zvyšující výkon a potěšení z řízení.

Blue dCi 200 EDC

Nový Espace nabízí motor 2.0 Blue dCi, je spojen s 6stupňovou automatickou převodovkou s dvojitou spojkou EDC. Je to vysoce výkonný motor s točivým momentem 400 Nm již od 1750 ot./min., zajišťující razantní zrychlení a výraznou reakci na plyn v každém režimu. Tento motor je vybaven emisní technologií SCR (Selektivní katalytická redukce) se systémem vstřikování AdBlue® ke snížení emisí NOx. Využívá rovněž četné inovace za účelem optimalizace účinnosti a vykazování nízkých emisí CO2.

Zdroj foto: Renault

Článek Nový Renault Espace byl publikován 18. února 2020 v 00.00 v rubrice Auta, Informace a Novinky. Autorem článku je Pavla Jelínková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...