Jak úspěšně zvládnout autoškolu? 3 důležité tipy

Jak úspěšně zvládnout autoškolu? 3 důležité tipy

Řidičský průkaz se dnes stal již naprostou samozřejmostí a jen malé procento lidí se rozhodne nenastoupit do autoškoly. I když autoškolou úspěšně projde drtivá většina, tak byste přípravu v žádném případě neměli podcenit a věřit tomu, že vám testy “vyjdou”. V mnohých autoškola vyvolává obavy a vlastně se dá říct, že se jí bojí. Potřebovat budete chuť učit se něco nového a dovolit instruktorovi, aby vám pomohl odnaučit se různé chyby. Autotrip.cz připravil několik bodů, jak autoškolou projít bez větších problémů.

V dnešní době již výlety v autě za hranice naší republiky nejsou žádnou výjimkou. Do některých zemí potřebujete dokonce i mezinárodní řidičský průkazV dnešní době již výlety v autě za hranice naší republiky nejsou žádnou výjimkou. Do některých zemí potřebujete dokonce i mezinárodní řidičský průkaz

Najděte si kvalitní autoškolu

Zeptejte se lidí ve svém okolí na to, u které autoškoly se učili řídit oni. Tato doporučení vám znatelné usnadní výběr a teoreticky se dá také říct, že lepší autoškola bude ta ve městě. Připraví vás totiž na složité situace, které mohou na městských silnicích nastat. Mezi ně patří komplexní křižovatky a třeba i tramvaje. Nikdy autoškolu nevybírejte podle nízké ceny, mohli byste totiž litovat.

Naplánujte si správně jízdy

V rámci autoškoly projdete teoretickou a praktickou částí výuky. V té teoretické se budete věnovat dopravním značkám, pravidlům silničního provozu a také řešení dopravních situací. Nespoléhejte se ovšem na to, že se zde naučíte vše. Velice důležité je zde domácí samostudium. Praktická část znamená několik desítek hodin za volantem, které jsou většinu rozvrženy na 2 až 3 měsíce. Snažte se, abyste týdně měli alespoň dvě jízdy a mezi poslední lekcí jízd a závěrečnou zkouškou autoškoly nebyla pauza delší než několik dní.

Jak zvládnout závěrečné testy a jízdy v autoškole?

Závěrečná zkouška se skládá z teoretického elektronického testu a závěrečné jízdy. Elektronický test má 25 otázek a můžete si ho doma vyzkoušet nanečisto. K tomuto účelu slouží autoškola testy, kde okamžitě získáte výsledky a víte, jestli byste test zvládli. Po úspěšném elektronickém testu vás čeká závěrečná jízda s komisařem a instruktorem autoškoly. Během této jízdy jeďte podle předpisů, v klidu a sebevědomě.

Článek Jak úspěšně zvládnout autoškolu? 3 důležité tipy byl publikován 13. listopadu 2020 v 00.00 v rubrice PR články. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...