Nový Tiguan Allspace lze již objednávat

Tagy:  Volkswagen, Nový Tiguan Allspace, Tiguan Allspace

Sponzorované odkazy:

Nový Tiguan Allspace lze již objednávat

Nový Tiguan Allspace boduje velkým objemem zavazadlového prostoru až 1920 litrů a možností přepravovat až sedm cestujících. Prodloužená verze bestselleru Tiguan vstupuje na scénu také s modernizovaným designem, novými ovládacími a asistenčními systémy a inovativními prvky výbavy, jakými jsou interaktivní „světlomety IQ.LIGHT – LED Matrix“ nebo nové ovládání automatické klimatizace prostřednictvím dotykových ploch.

Nový Tiguan Allspace

Vizuálně dává o sobě vědět modernizovanou přídí, která vůz prodloužila na celkovou délku 4723 mm (plus 22 mm). Velkorysé vnitřní rozměry zůstaly beze změn. Prodloužená verze modelu Tiguan se prezentuje novými, na přání dodávanými „světlomety IQ.LIGHT – LED Matrix“ a dynamickými ukazateli směru. Rovněž nová je na přání dodávaná lišta osvětlená LED diodami, která bez přerušení propojuje přední světlomety.

Výbava Tiguanu

  • Volkswagen nově koncipoval strukturu stupňů výbav pro model Tiguan Allspace.
  • Nyní jsou k dispozici verze „Tiguan“, „Life“, „Elegance“ a „R-Line“.
  • Všechny čtyři varianty disponují rozšířenou sériovou výbavou. Ta na českém trhu zahrnuje v linii Life mimo jiné nový multifunkční volant obšitý kůží, asistenta pro dálková světla „Light Assist“, informační a zábavní systém s displejem o úhlopříčce 8 palců, online služby, digitální panel sdružených přístrojů „Digital Cockpit Pro“, adaptivní tempomat „ACC“ a asistenta pro nouzové brzdění „Front Assist“.
  • Linie „Elegance“ přesvědčí početnými chromovanými prvky v interiéru i na karoserii ve spojení se sériově dodávanými světlomety IQ.LIGHT LED Matrix a asistenčními systémy řidiče.

R-Line

Sportovně založení řidiči si objednávají model Tiguan Allspace ve verzi „R-Line“. V tomto případě obdrží kůží obšitý sportovní multifunkční volant s dotykovým ovládáním a logem „R-Line“, ozdobné obložení „Carbon Grey“, asistenční systém řidiče IQ.DRIVE (Travel Assist) a kola z lehké slitiny s průměrem ráfku 19 palců. Exteriér varianty „R-Line“ lze navíc individualizovat designovým paketem „Black Style“. Vybrané vnější díly karoserie jsou v tomto případě černé a propůjčují modelu Tiguan Allspace sportovní a elegantní charakter.

Novinkou jsou na přání dodávaná klimatizovaná sedadla řidiče a spolujezdce v kombinaci s perforovanými potahy v kůži Vienna.

Pohony

Nový Tiguan Allspace se dodává s pěti hospodárnými a výkonnými motory. Dvoulitrové turbodiesely s přímým vstřikováním nafty (TDI) o výkonu 110 kW (150 k)1 nebo 147 kW (200 k)2 se kombinují s dvěma katalyzátory SCR a dvojitým vstřikováním AdBlue (Twindosing).

Motor TSI 1,5 litru s výkonem 110 kW (150 k) a 6stupňovou manuální převodovkou3 (7stupňová převodovka DSG4 se dodává na přání) disponuje systémem deaktivace válců (ACT). Oba motory 2.0 TSI spolupracují se 7stupňovou převodovkou DSG, poskytují nejvyšší výkon 140 kW (190 k)5, resp. 180 kW (245 k)6, a na přání mohou být vybaveny pohonem všech kol 4MOTION. Všechny motory splňují přísnou emisní normu Euro 6d-ISC-FCM. Nejvyšší přípustná hmotnost přívěsu u verzí s pohonem všech kol 4MOTION je až 2,5 tuny.

A cena?

Základní cena verze „Tiguan“ s motorem TSI 1,5 litru o výkonu 110 kW (150 k)3 a s 6stupňovou manuální převodovkou3 je 737 900 Kč. Ceny motorizací v rámci jednotlivých výbavových linií jsou k dispozici v zákaznickém konfigurátoru a oficiálním ceníku.

Zdroj foto: Volkswagen

Článek Nový Tiguan Allspace lze již objednávat byl publikován 16. července 2021 v 00.00 v rubrice Auta, Informace a Novinky. Autorem článku je Pavla Jelínková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...