Nový Volkswagen T-Roc

Tagy:  Volkswagen T-Roc, T-Roc, Volkswagen, T-Roc R, T-Roc Cabriolet

Sponzorované odkazy:

Nový Volkswagen T-Roc

Nový T-Roc slaví světovou premiéru. Podmanivější vnější design zvýrazňuje nezaměnitelný vzhled nových modelů T-Roc, T-Roc R a T-Roc Cabriolet. Interiér byl zušlechtěn velmi kvalitními materiály, nově navrženým displejem informačního a zábavního systému a sériově dodávaným digitálním panelem Digital Cockpit.

Do rodiny modelů kompaktních SUV přicházejí z vyšších automobilových tříd inovativní technologie v podobě systému IQ.LIGHT LED Matrix a asistenčních systémů IQ.Drive, Travel Assist a ACC (tempomatem s prediktivní regulací rychlosti). Volkswagen tak v rámci své strategie ACCELERATE činí další důsledné kroky na své cestě k softwarově orientovanému poskytovateli mobility.

zleva doprava – nový T-Roc Cabriolet, nový T-Roc R a nový T-Roczleva doprava – nový T-Roc Cabriolet, nový T-Roc R a nový T-Roc

Oblíbenec

T-Roc se stal v uplynulých čtyřech letech mimořádně oblíbeným modelem díky kombinaci progresivního charakteru, sportovních výkonů a všestrannosti. Od uvedení na trh v roce 2017 převzali zákazníci již více než jeden milion těchto kompaktních SUV. Na konci roku 2019 rozšířil nabídku v této modelové řadě mimořádně sportovní T-Roc R. Od jara 2020 kombinuje T-Roc Cabriolet silné stránky SUV s možností jízdy se sklopenou střechou.

Zušlechtěný interiér

Nová přístrojová deska s měkkým povrchem a výrazným designovým prošíváním vytváří v interiéru nového modelu T-Roc moderní atmosféru vysoké kvality. Displej informačního a zábavního systému je nyní umístěn ve stylu tabletu na přístrojové desce ve stejné rovině jako panel sdružených přístrojů za volantem. V závislosti na výbavě má displej informačního a zábavního systému úhlopříčku 8,0 palce, resp. 9,2 palce. K intuitivnímu ovládání navíc přispívá multifunkční volant s novým designem, který je součástí sériové výbavy.

Cool vnější design

Nový T-Roc má ještě podmanivější exteriér. LED světlomety a tmavě tónované kryty zadních světel jsou součástí sériové výbavy. Jako výbava na přání je nabízen systém IQ.LIGHT LED Matrix a osvětlená lišta na masce chladiče společně se zadními světly s novou grafickou strukturou a dynamickou funkcí ukazatelů směru. Možnosti individualizace rozšiřuje pět nových laků karoserie a atraktivní výběr nově tvarovaných kol z lehké slitiny s průměrem 17 až 19 palců.

Digitalizace a konektivita

Nový T-Roc sériově disponuje pokrokovými asistenčními systémy Front Assist a Lane Assist. Nový asistent „IQ.DRIVE Travel Assist“ a adaptivní tempomat ACC s prediktivní regulací rychlosti umožňují asistované řízení, zpomalování a zrychlování při rychlosti jízdy až 210 km/h. Řízení těchto systémů přitom zohledňuje lokální omezení rychlosti jízdy, začátky obcí, křižovatky nebo kruhové objezdy, a to na základě propojení signálů z přední kamery s daty GPS a mapovými podklady.

V novém modelu T-Roc nalézá uplatnění třetí generace modulární platformy pro informační a zábavní systémy (MIB3), která umožňuje používat velký počet online funkcí a služeb. V Evropě lze v rámci sériové výbavy bezplatně využívat služby We Connect Plus po dobu jednoho roku zdarma. Uživatelé tak mají k dispozici mimo jiné online hlasové ovládání hovorovým jazykem a přístup k streamingovým službám.

Pohonné jednotky vozu

Zákazníci na výběr tři motory TSI a dvě jednotky TDI. V závislosti na pohonu je hnací síla přenášena 6stupňovou přímo řazenou převodovkou nebo 7stupňovou převodovkou DSG.

  • Tříválec TSI 1,0 litru má nejvyšší výkon 81 kW/110 k.)
  • Čtyřválcové pohony poskytují nejvyšší výkon 110 kW/150.
  • Ve verzi TSI 1,5 litru, resp. 140 kW/190 k.
  • Ve variantě TSI 2,0 litru.
  • Nabídku rozšiřují dva čtyřválcové motory TDI 2,0 litru s nejvyšším výkonem 85 kW/115, respektive 110 kW/150 k. – Alternativou pohonu předních kol je pohon všech kol 4MOTION, který ve spojení s turbodieselem o výkonu 110 kW/150 k.
  • Jednotka TSI 2,0 litru s výkonem 140 kW/190 je sériově kombinována s pohonem všech kol 4MOTION.

Výbavové linie

Nabídka zahrnuje základní verzi a další tři předem nakonfigurované výbavové linie. Kromě základní verze „T-Roc“ se kompaktní SUV dodává v celé Evropě v nově nakonfigurovaných verzích „Life“, „Style“ a „R-Line“.

Výbavová linie Style

Zaujme dvoubarevným lakováním, dodatečnými chromovanými prvky a v interiéru ambientním osvětlením a komfortními sedadly. Vnější design a výbava modelu R-Line je nyní ještě zřetelněji inspirována vrcholným modelem T-Roc R. Jedinečný charakter se projevuje mimo jiné markantním, sportovním designem nárazníků a multifunkčním sportovním volantem s dotykovým ovládáním.

Linie R-Line

Nový T-Roc ve spojení s výbavovou linií „R-Line“ kromě toho disponuje sportovním paketem, který zahrnuje volbu jízdních režimů, progresivní řízení a sportovní podvozek.

Packet Black Style

Pro výbavové linie „Style“ a „R-Line“ si zákazníci mohou zvolit designový paket „Black Style“. Jeho černé designové prvky pro exteriér a interiér vytvářejí sportovní vzhled.

Nový T-Roc R

Nový T-Roc R se čtyřválcovým motorem vyladěným na nejvyšší výkon 221 kW/300 k je v této modelové řadě nejdynamičtějším kompaktním SUV. K tomu přispívá také sériově dodávaný sportovní podvozek a pohon všech kol 4MOTION. Kromě zvuku jsou sportovní výkony umocněny také vizuálně jak v interiéru, tak i specifickým exteriérem R. Nově navržený kůží obšitý sportovní volant nese dotykové ovládání a pro tento model specifické tlačítko R nabízející přímý přístup k volbě jízdních režimů.

Nový T-Roc Cabriolet

Modernizovaná verze modelu T-Roc Cabriolet signalizuje ještě intenzivněji než dosud potěšení z jízdy, svobodu a radost ze života. Jako model crossoveru s otevřenou střechou spojuje robustnost SUV s požitky z kabrioletu. Nový T-Roc Cabriolet disponuje elektricky ovládanou látkovou skládací střecho, kterou lze otevřít během 9 sekund. Otevřený čtyřmístný automobil je nabízen ve výbavových liniích „Style“ a „R-Line“. Zákazníci budou mít na českém trhu k dispozici motor 1,5 TSI s manuální 6 stupňovou převodovkou nebo automatickou 7 stupňovou DSG.

Od jara 2022 budou modely k mání u autorizovaných prodejců.

Zdroj foto: Volkswagen

Článek Nový Volkswagen T-Roc byl publikován 5. prosince 2021 v 00.00 v rubrice Auta, Informace a Novinky. Autorem článku je Pavla Jelínková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...