Půjčit si vozidlo je dnes velmi jednoduché

Tagy:  půjčovna, půjčení, přistavení, auta

Půjčit si vozidlo je dnes velmi jednoduché

Mnoho z nás jistě již někdy využilo služeb půjčovny vozidel. Nejčastěji se s tímto typem služeb setkáme na dovolené, kde auto využijeme k širšímu poznání okolí. Půjčovny vozidel využívají i společnosti s firemním vozovým parkem. V případě nutnosti přenechání firemního vozidla v servisu na delší dobu, přichází na řadu půjčovna aut, která zajistí půjčení požadovaného vozu na daný počet dní. A stále více jsou oblíbené také výpůjčky exkluzivních vozidel na omezenou dobu. Jedná se například o manažerské nebo sportovní vozy. Pokud si budete vybírat auta ve větších osvědčených půjčovnách, budou to sázky na jistotu.

Výhody při krátkodobém půjčení

Je zřejmé, že pro krátkodobé půjčení (např. víkend, či dovolená) může být vůz z autopůjčovny dobrou volbou. Náklady nejsou nikterak závratné (ve srovnání s náklady na pořízení nového vozu, či na jeho dlouhodobý pronájem). Výhod občasného půjčení vozidla – oproti vlastnění vozu – je více. Řidič nemusí řešit pojištění, servis či dálniční známku, amortizace, vše je v ceně půjčovného.

Při půjčení v autopůjčovně je třeba počítat s vratnou kaucí, někdy i s dalšími příplatky (další řidič, cesty mimo ČR atd.). Za příplatek je možné získat další příslušenství, či doplňky (dětská autosedačka, GPS navigaci, střešní box atd.) nebo připlatit připojištění havárie, či krádeže s nulovou spoluúčastí. Před výběrem je vhodné ověřit výbavu vozu (např. klimatizace, která v případě malých vozů nemusí být samozřejmostí). Stejně tak se u jednotlivých půjčoven liší výbava obdobných vozů.

Audi A6, zdroj: audi.czAudi A6, zdroj: audi.cz

V současnosti je zapůjčení vozidla velmi snadné. S rozšiřující se sítí půjčoven vznikají webové portály, které sjednocují nabídky všech dostupných půjčoven v dané zemi a vytvářejí tak komplexní databázi vozidel. Některé půjčovny dodržují svůj design manuál, který jim vytvořil grafik. Díky tomu vypadá jejich web i auta moc hezky. S pomocí mnoha filtrů (cena půjčovného, období zapůjčení, značka vozu, lokalita vypůjčení a jiné), které usnadňují nejvhodnější výběr, je vypůjčení otázkou několika minut. Stačí si vůz vybrat a online rezervovat. Za příplatek je možné vůz přistavit téměř kamkoliv, záleží pouze na dojezdových tarifech každé půjčovny. Šťastnou cestu!

Článek Půjčit si vozidlo je dnes velmi jednoduché byl publikován 15. února 2012 v 16.00 v rubrice PR články. Autorem článku je Pavel Mach. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...