Originální dárek? Hummer!

Tagy:  Hummer, rallye, supersportovní auta, zážitky

Sponzorované odkazy:

Originální dárek? Hummer!

Přemýšlíte, co dát známému, kamarádovi nebo někomu z rodiny, kdo je velkým nadšencem do aut? Co takhle dát mu Hummer? Rovnou bude mít k dispozici i pořádně náročnou terénní dráhu a až se vyřádí, nemusí řešit vysokou spotřebu ani problémy s parkováním…

Hummer totiž dostane jen na několik minut, během kterých bude toto monstrum krotit. Například v Tvrzi Hummer pár kilometrů za Prahou si lze auto půjčit a dovádět, jak je libo. Instruktoři říkají, že návštěvníci auto moc nešetří. Ví o čem mluví, všechny jízdy absolvují na sedadle spolujezdce. Instruktor vždy nejprve motoristu seznámí s jízdními vlastnostmi vozu Hummer H2 či legendy Humvee a pak už je ovládání jen na návštěvníkovi. Sám s vozem zdolává ty největší pasti v podobě náklonů, brodů a překážek.

Hummer se jen tak nepřevrhne

I ve chvíli, kdy by se jiné auto převrátilo na střechu, Hummer stále drží. Je to opravdu zážitek, který může s řidičem zažít jeho jeden až tři kamarádi. Navíc jsou po trati odpočívadla, odkud mohou ostatní pořídit video či fotky. Jízdy probíhají celoročně a nezávisle na počasí. Je libo krotit vůz během rozpáleného letního dne nebo radši při podzimní plískanici? Každý řidič, který dostane dárkový poukaz, si může zvolit dle svého vkusu. Po dojezdu přijde vhod občerstvení v přilehlém motorestu či na historické oslavě či slavnosti, které se zde během sezóny občas konají.

Jediné omezení je tak věk nad 18 let, výška nad 150 cm a nutnost vlastnit řidičský průkaz skupiny B. Samozřejmostí je sportovní oblečení a obuv vhodná k řízení vozu. Poukaz k řízení vozu je možné zakoupit přímo v Hummer centru nebo u některé ze zážitkových agentur.

Kdo by si nepřál zkusit si řídit Hummer? Foto: Martin SingrKdo by si nepřál zkusit si řídit Hummer? Foto: Martin Singr

Tanky, Ferrari a auta na rallye

Komu je Hummer málo, může na různých webech vybírat z jiných vozidel armády. Klidně si lze zkusit i tank. Sehnat se dají i bojové tanky T-55 nebo T-72. Pro odreagování od každodenního stresu si pak lze nechat přistavit nablýskané auto, vyfasovat patřičné oblečení, pětikilové kladivo a i s přáteli se dát do likvidace. Trošku zvláštní zábava…

Naopak časté a dá se říct normální je půjčování supersportů. Porsche, Ferrari, Lamborghini… Sen každého chlapce, který si můžete hravě splnit. Můžete si je totiž půjčit, projet se s nimi a zase je vrátit. Zážitkové agentury umožní i projet se elektromobilem. To je ale poněkud drahé. I s instruktorem zaplatíte za dvě hodiny pár tisíc. Zkusíte si elektrokolo, elektrokoloběžku a elektromobil. Poněkud pikantní je, že některé půjčovny nabízí tyto vozidla za zlomek ceny od zážitkové agentury.

Další možností je zaplatit si místo spolujezdce v autě na rallye. Komu je navigování málo, může dokonce usednout i za volant, nabízí se například Honda Civic 1,6 skupiny N2. Fanoušci kamionů na slavném „Dakaru“ jistě ocení možnost zkusit si, jak se jede v Tatře 815 8×8. Zkusit si lze i fiestu pro rallyecross.

Kdo se pak chce nejen vydovádět, ale také se něco naučit, zamíří rozhodně do Školy smyku. Zkrátka, nabídka je pestrá a zážitkové agentury v rámci soupeření přichází se stále originálnějšími vozidly a bojují i cenou. Pokud se tedy rozhodnete darovat automobilový zážitek, pořádně prohledejte web, ať najdete to pravé.

Článek Originální dárek? Hummer! byl publikován 9. května 2012 v 00.00 v rubrice Auta. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...