Garáž a vybavení: Chlouba každého motoristy

Tagy:  garáž, akušroubovák, garážové dveře, nářadí Bosch, teplovzdušné agregáty

Garáž a vybavení: Chlouba každého motoristy

Snad každý motorista si přeje mít vlastní „království“, kde bude svůj automobil nejen parkovat, ale také opravovat, udržovat a dopřávat mu maximální péči…

Jak by měla taková ideální garáž vypadat? Měla by být součástí rodinného domu, vozy lidí bydlících v sídlištích jsou většinou odkázané na venkovní stání nebo na „krabici“, kam se toho kromě auta moc nevejde a často je od bytu vzdálena i několik set metrů. Zato v případě rodinného domu má majitel o poznání větší možnosti, jak si garáž přizpůsobit a také do ní má blíž. Zákonné pojištění na auto za výhodnou cenu nabízí http://www.zmluvnepoistenie.sk/, zvažte ale jestli se vám nevyplatí pojistit si i garáž proti krádeži.

Jsou dveře zbytečné?

Do garáže pochopitelně vůz vjede vraty, pokud ale má motorista tu možnost, rád si jistě pořídí i vchod do garáže dveřmi. Garážové dveře jsou praktické – nemusí se vždy, když se jde třeba jen pro šroubovák, otevírat vrata a v případě automatického otevírání je otočení klíčem v zámku o něco rychlejší než otevírání motorem. V případě časově delší práce v domě, kdy je potřeba i nářadí, mohou zůstat vrata zavřená a do garáže se vcházet pouze dveřmi, která se jednoduše zavřou a pak nedráždí případné nenechavce.

Vrata pak lze pořídit s automatickým nebo manuálním pohonem, sekční či roletová nebo výklopná. Tyto vrata mají zesílenou tepelnou a zvukovou izolaci z tepelně úsporných panelů a po obvodu jsou utěsněné, aby neunikalo teplo. I barvou se motoristovi přizpůsobí, nabízená paleta je široká.

Podle svého si každý motorista zařídí i vnitřní stěny. Někdo preferuje praktickou bílou omítku, někdo dává přednost plakátům. Kromě toho jsou v každé garáži skříně, police, případně i stojan či háky na pneumatiky. Kdo stojan či háky nemá, ukládá pneumatiky na sebe (s disky) nebo vedle sebe (bez disků). Rodiny v domech bez sklepa v garážích skladují i brambory, jablka nebo balíky s lahvemi limonád či vod. I takové využití mají garáže.

Nářadí? Radši kvalitní

Nesmíme ale zapomenout ani na ryze motoristické pomůcky. Kromě oleje, nějakého toho litru benzínu do zásoby a podobných provozních náplní do vozu je v každé garáži jistě i nářadí. Rozhodně správnou volbou je pořídit kvalitní nářadí Bosch. To je celosvětově jedničkou na trhu elektrického nářadí a příslušenství. A kdo by ještě dnes dělal s klasickým šroubovákem, když lze šroub nasadit na aku šroubovák, nastavit optimální utahovací moment a pak je za pár vteřin hotovo?

Při výběru nářadí volte kvalitní – ušetříte. Foto: www.bosch-do-it.czPři výběru nářadí volte kvalitní – ušetříte. Foto: www.bosch-do-it.cz

Věci jako gola klíče nebo kombinačky sice zatím v českých garážích elektrika nenahradila, ale vývoj jde i v této oblasti rychle kupředu a je tedy zřejmě jen otázkou času, když bude mít každý řidič v garáži vybavení jako mechanici ve formuli 1.

Teplovzdušné agregáty vyženou zimu

Garáže mají někdy topení, ale pokud ne, bývá v nich dost velká zima. Pokud přesto potřebujete i v zimě pracovat v garáži a zima je překážkou, mohou být řešením teplovzdušné agregáty. Tyto výrobky se vyznačují kompaktní a solidní konstrukcí a spalují topný olej, zemní a kapalný plyn. Teplo poskytnou rychle a hřejí jen ve svém blízkém okolí, obavy ze „zbytečného“ vytápění celé garáže tak nejsou na místě. Dle rozvržení garáže je lze použít vertikálně, horizontálně (lze v kombinaci s klimatizačními jednotkami) nebo zavěšené.

Článek Garáž a vybavení: Chlouba každého motoristy byl publikován 13. června 2012 v 13.00 v rubrice PR články. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...