Garáž není potřeba jen v zimě

Tagy:  garážová vrata, alternátor, motorové oleje, servis, údržba, opravy

Garáž není potřeba jen v zimě

Zima pomalu končí a motoristé, kteří nemají možnost parkovat v garáži, mají z tohoto faktu často vyloženě radost. Nemusí ráno usedat do studeného vozu, o škrábání námrazy ani nemluvě. Garáž se ale hodí nejen v zimě…

Hlavní výhodou je, že v garáži lze provádět servis vozu. I když na nejnovějších autech člověk nevymění sám ani žárovku, pohled na české silnice napovídá, že stále převládají auta, na kterých si člověk spoustu oprav udělá sám. Stačí běžné nářadí, případně pár speciálních nástrojů, které se dají snadno koupit. Výměna pneumatik, oleje nebo žárovky je pak otázkou pár minut.

U pneumatik jsou velmi oblíbené značky z tzv. ekonomického segmentu, tedy Barum, Matador nebo Sava a prémiové značky Continental, Michelin nebo Pirelli nacházejí uplatnění hlavně u vozů, které jezdí často a dlouhé vzdálenosti. V případě motorových olejů se ale nevyplatí šetřit. Značky jako Shell, Total Quartz nebo Castrol nejsou o moc dražší než „neznámé“ oleje, rozdíl v kvalitě ale může být nesrovnatelný. Na promazání každého motoru sice poslouží všechny, ale s přihlédnutím ke škodám, jaké mohou nekvalitní oleje způsobit, je rozhodování snadné.

Kdo má garáž, ten má zimu o něco příjemnější. A nejen zimu. Foto: Martin SingrKdo má garáž, ten má zimu o něco příjemnější. A nejen zimu. Foto: Martin Singr

Zručnější motoristé se klidně pustí i do složitějších oprav. Když třeba auto nechce startovat, vymění alternátor, který se používá ke startu motoru, prohlédnou svíčky a v neposlední řadě také zkontrolují palivovou lištu. Obvykle je tímto problém vyřešen a ani není potřeba drahých diagnostických přístrojů. Opět to ale funguje pouze u starších vozů, u nových si člověk bez diagnostiky „ani neškrtne“.

Arguementů proti garážím je stále méně. Nyní už neobstojí ani námitky, že otevírání a zavírání vrat je pracné a namáhavé. Moderní garážové brány fungují automaticky, stačí stisknout tlačítko na dálkovém ovládání a vše se děje „samo“. Naopak bez ovladače se dovnitř někdo jen těžko dostane. Není divu, že se podobné řešení využívá také pro uzavírání průmyslových objektů.

Článek Garáž není potřeba jen v zimě byl publikován 20. března 2015 v 21.45 v rubrice Informace a PR články. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (2).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...