Inteligentní Jazz od Hondy v novém faceliftu

Tagy:  inteligentní, Honda Jazz, facelift

Sponzorované odkazy:

Inteligentní Jazz od Hondy v novém faceliftu

Nová Honda Jazz přichází s mohutně faceliftovaným vzhledem a inteligentními funkcemi. Malý šikula už není až tak malý, a získá si svým novým vzevřením srdce mnohého řidiče.

Naprosto přerovnané všechno, s elegantním designem, překvapivě prostorným interiérem a trendy funkcemi. Tak by se dalo charakterizovat nové pojení Jazzu, které je novou koncepcí na čtyřech kolech. Malý sporty šampion zase válí – nově.

nová Honda Jazz je sporťák s duší elegánanová Honda Jazz je sporťák s duší elegána

Sporťák s rafinovanou tváří

Zcela přepracovaná kostra karoserie s vyšší světlou výškou, nižší hmotností a prostornějším interiérem má výrazný tvar kapotáže se silně aerodynamickými liniemi evokujícími sporty vzevření s rafinovaností. Zachována zůstala silueta vozu, ale v nižším profilu a přitom robustnějším provedení. To vše díky většímu podvozku, který tak získal vylepšené těžiště. Podvozek je posazen na sporty kolech z lehké slitiny, anebo kolech z oceli- dle typu zvolené sady.

rafinovaná přední maska Hondy Jazzrafinovaná přední maska Hondy Jazz

Flexi Magic Seats

Interiér je na dosud tak malý vůz až nadstandardně prostorný, a předčí i mnohé sedany. Může za to zčásti sofistikovaný systém flexibilních sedadel Magic Seats, které nabízí zavazadlový prostor o objemu dle potřeby. Možnosti konfigurace čítají až na 162 různých poloh, jež umožňují zvětšit interiér z 354 na 884 litrů. Tak se stává Jazz z hlediska univerzálnosti a objemu zavazadlového prostoru ve své třídě naprosto bezkonkurenčním vozítkem.

nová robustnost Jazzu se promítá i na záďnová robustnost Jazzu se promítá i na záď

Hlava i nohy v pohodlí

Velké plus získává Jazz zcela nevídaným prostorem pro nohy a hlavu. I za plného obsazení a sedadly ve vzpřímené poloze nabízí vzdušný prostor nohám i hlavě. Nemáme jej spočten na centimetry, ale přesto ční nad všemi vozy své třídy, a nejen nad nimi.

prostornost unvitř mile překvapíprostornost unvitř mile překvapí

Kompakt nabušený bezpečím

Propracovaný design se odráží i na spotřebě paliva a ovladatelnosti vozu, když bublá pod kapotou Jazzu nový zážehový motor i-VTEC o objemu 1,3 l, spřažený ve variantách jak s manuální, tak i automatickou převodovkou.

Bezpečnosti vozu pomáhá technologicky pokročilý systém podpory řízení ADAS, který je sadou inovativních technologií, jež pojímají kupříkladu funkci varování před neúmyslným opuštěním jízdního pruhu nebo protikolizní systém aktivní do 30 km/h.

sporty vzevření je viditelné na první pohledsporty vzevření je viditelné na první pohled

Intuitivní ovládání

Ovládací prvky jsou pro řidiče intuitivně rozmístěny tak, aby je nemusel zdlouhavě hledat. Přístrojová deska je přehledná a velmi dobře čitelná. Vše je vyhotoveno z kvalitních materiálů. Jazzu nechybí ve standardní výbavě tempomat, ovládání autorádia na volantu a elektricky ovládaná zpětná zrcátka. K mání jsou tří stupně výbavy: Trend, Comfort a Elegance.

nový Jazz oplývá celou škálou nových technologiínový Jazz oplývá celou škálou nových technologií

Inteligentní kontakt se světem

Model Jazz dostal do vínku multimediální LCD displej Honda Connect, díky kterému je vše na dosah – hudba, přátelé, informace. Honda Connect je multimediální systém s dotykovou obrazovkou. Dotykový 7 palcový displej lze individuálně přizpůsobit a nabízí i funkci hlasového ovládání. Umožňuje přístup ke všem funkcím mobilního telefonu přes Bluetooth™, přičemž je zde také připojení prostřednictvím rozhraní Wi-Fi, USB a HDMI™. Aplikace AHA nabízí přistup ke všemu jedním stisknutím tlačítka.

vše má intuitivní ovládánívše má intuitivní ovládání

Co vše v Jazzu najdete?

  • systém výstrahy poklesu tlaku v pneumatikách
  • tempomat s nastavitelným omezovačem rychlosti
  • bezklíčkový vstup a zapalování
  • parkovací senzory vpředu a vzadu
  • zadní parkovací kameru
  • stěrače s dešťovým senzorem
  • přední mlhová světla
  • halogenové světlomety
  • zadní tónované sklo
  • automatické spínaní světel při setmění
  • elektricky ovládaná a vyhřívaná zpětná zrcátka
  • sedadla Magic Seats
  • bluetooth® Handsfree Telephone (HFT)
  • multimediální LCD displej Honda Connect

Zdroj foto: Honda.cz

Článek Inteligentní Jazz od Hondy v novém faceliftu byl publikován 19. listopadu 2015 v 00.00 v rubrice Novinky, Auta a Značky aut. Autorem článku je Pavla Jelínková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...