Subaru a jeho nový Levorg MY16

Tagy:  Subaru, Subaru Levorg, Subaru Levorg MY16, MY16, nový Levorg,

Sponzorované odkazy:

Subaru a jeho nový Levorg MY16

Nové SUBARU Levorg MY16 má pojmenování složeno z písmen tří slov vyjadřujících technologickou a technickou špičku. Sportovně laděné kombi se tak dostává do hledáčku veřejnosti a vzbuzuje velký zájem.

Jméno nového modelu Levorg je složeno z výrazů LEgacy, reVOlution a touRinG a evokuje technickou vyspělost nového sportovního kombi se symetrickým pohonem všech kol. Novinka čerpá z velkého úspěchu modelu Legacy, který Subaru jako největší výrobce vozů s pohonem všech kol slavil nejen na Evropském kontinentu.

Nový SUBARU Levorg MY16Nový SUBARU Levorg MY16

Levorg je nové kompaktní sportovní kombi, které využívá techniku sportovního modelu WRX STI. A Levorg je také spojením sporty karoserie se symetrickým pohonem všech kol Symmetrical AWD, převodovkou Lineartronic a plochým motorem Boxer do celku s vlastnostmi rodinnému vozu.

Nejen na první pohled

Vůz je kombinací jemně tvarovaných linií s výrazně sportovními prvky. Maska má typický styl Subaru se šestiúhelníkovou maskou chladiče a výraznými světlomety ve tvaru sokolích očí. Působivá je výrazná kaplička uprostřed kapoty motoru, která zajišťuje účinnější chlazení stlačeného vzduchu, a opticky podtrhuje sportovní charakter.

Nové sportovní kombi je dlouhé 4690 mm, široké 1780 mm a vysoké 1485 mm. Tyto rozměry dávají záruku velkorysého interiéru jak pro posádku, tak pro zavazadla. Auto nabízí zavazadelník s objemem 522 l a možností navýšení až na 1446 l. Karoserie je vyrobena z vysokopevnostní oceli, což zaručuje vysokou odolnost proti nárazu, tuhosti v krutu i ohybu. Stojí také za celkově velmi nízkou hmotností vozu, čemuž napomáhá i hliníková kapota motoru, nebo boční okna jež jsou o devět procent lehčí než v případě modelu Legacy.

Levorg je nové kompaktní sportovní kombiLevorg je nové kompaktní sportovní kombi

Motorizace

Vůz pohání nový přeplňovaný zážehový plochý čtyřválec 1.6 DIT. V něm je poprvé kombinováno přímé vstřikování, přeplňování a funkce Stop & Go. Motor má výkon 125 kW/170 k a jeho točivý moment činí 250 N.m. Tento mimořádně lehký motor disponuje minimálními vibracemi a nízkou hlučností. Nové kombi je spřaženo s bezestupňovou automatickou převodovkou Lineartronic CVT (Continuously Variable Transmission), která umí plynule měnit převodový poměr.

Co lze se Subaru Levrong získat?

Závisí to na zvolené úrovni výbavy. Kromě symetrického pohonu všech kol Symmetrical AWD a bezestupňové převodovky Lineartronic, které patří do standardní výbavy je to:

  • systém SI-Drive měnícího jízdní režimy
  • nový systém Subaru pro detekci vozidel vzadu (SRVD – Subaru Rear Vehicle Detection)
  • systém monitorující mrtvý úhel zpětných zrcátek (BSD – Blind Spot Detection a LCA – Lane Change Asisst)
  • systém upozornění na vozidla přijíždějící šikmo zezadu (RCTA – Rear Cross Traffic Alert)
  • couvací kamera
  • bezklíčkový systém
  • LED světlomety
  • asistent dálkových světel
  • anténa ve tvaru žraločí ploutve
  • multimediální systém Subaru Starlink
rozměry Levorgu dávají záruku velkorysého interiérurozměry Levorgu dávají záruku velkorysého interiéru

Pro nový Levorg platí rozsáhlý soubor záruk – záruka po dobu 5 let nebo do ujetí 200 000 km, 12letá záruka na prorezivění karoserie, tříletá záruka proti povrchové korozi a rovněž dvouletá záruka na originální náhradní díly a příslušenství. V případě technického problému dojde k výměně či opravě špatných dílů jedním z prodejců značky Subaru. Součástí pětileté záruky je také asistenční služba. Cena se odráží od částky 627 273 Kč bez DPH, dle výbavového stupně.

Zdroj foto: Subaru.cz

Článek Subaru a jeho nový Levorg MY16 byl publikován 10. prosince 2015 v 00.00 v rubrice Novinky, Auta a Informace. Autorem článku je Pavla Jelínková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...