Nečekejte a přezujte nyní!

Tagy:  zimní pneumatiky, litera zákona, pneuservisy, pneumatiky, štítky, EU

Sponzorované odkazy:

Nečekejte a přezujte nyní!

Magické datum 1.11.2016 se pomalu ale jistě blíží. Pneuservisy momentálně mají rezervy a stále docela minimum řidičů, kteří důsledně dodržují literu zákona a přezouvají včas. Využijte toho a zamiřte k nim přezout již nyní.

Asi je to pěkným podzimním počasím a námitkami řidičů, že ojíždět na suchu zimní pneumatiky se nevyplácí. Možná že ne. Ale zcela určitě se vyplatí i přesto přezout již nyní. Protože pneuservisy předpokládají situaci, která nastává každoročně v tomto období – že pár dní před 1. listopadem bude chtít přezout pneumatiky na svém automobilu úplně každý, aby to stihl včas a dodržel povinnost zimní výbavy, a mohl vyrazit na silnice i po tomto datu. A to z kapacitních důvodů pneuservisů nebude možné. Proto se objednejte nebo zajeďte do servisu již nyní.

Zimní pneumatiky jsou u nás povinné od 1. 11. do 31.3. A to v případě, že lze díky počasí předpokládat, že se na silnici během jízdy může vyskytovat námraza, sníh či dokonce led. V reálu to znamená, že jestliže je v zimním období 10°C a sucho, není nutné zimní obutí vozu mít. Což je příjemné pro příležitostné řidiče. Ovšem tam, kde je značka „Zimní výbava“, musíte mít od 1. 11. do 31. 3. zimní pneumatiky vždy.

Ideální je mít na paměti všeobecně známé pravidlo čtyř

  • přezouváme všechny 4 pneu najednou
  • pneu používáme 4 roky
  • desén musí mít u osobního vozu do minimálně 4 mm
  • a jezdíme na zimních pneu nejméně 4 měsíce v roce

Na včasném přezutí nelze prodělat. Ceny této služby zůstaly zhruba na stejné číslovce jako loni, sumy za zimní pneumatiky také. Nezapomeňte si však při koupi nových pneumatik překontrolovat jejich štítky. Označení pneumatik štítky je povinné již nějakou dobu u nových pneumatik prodávaných v EU. Tyto štítky mají usnadnit vaši orientaci v základních informacích a vlastnostech u dané pneumatiky (jak ovlivní její použití spotřebu paliva, její hlučnost i přilnavost za mokra).

Zdroj foto: Pixabay.com

Článek Nečekejte a přezujte nyní! byl publikován 21. října 2016 v 00.00 v rubrice Novinky, Auta a Informace. Autorem článku je Pavla Jelínková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...