Nový Opel Grandland X přijíždí!

Tagy:  Nový Opel Grandland X, Opel, Grandland X, premiéra

Sponzorované odkazy:

Nový Opel Grandland X přijíždí!

Nové dynamické kompaktní SUV značky Opel je zde, a je to trendy, módní, prostorný, dobře ovladatelný a bezpečný vůz s prima výhledem. Patří do bratrstva modelů X, vedle Opelu Mokka X a Opelu Crossland X.

Nový Opel Grandland X má moderní a dynamické linie, off-road vzhled s vyvýšenou polohou sedadel s dobrým výhledem všemi směry, tak typický pro SUV vozy. Takový je nový Opel Grandland X, v kombinaci celé škály špičkových technologií a spoustou místa pro pět pasažérů s jejich zavazadly i sportovní výstrojí.

Atletický vzhled vozu Opel Grandland X s délkou 4,48 m, šířkou 1844 mm a výškou 1636 mm se vyznačuje výraznými proporcemi s krátkými převisy a energicky napjatými plochami karoserie. Výrazná maska chladiče nese velké logo automobilky Opel a dolů stočená chromovaná žebra napříč maskou chladiče se táhnou až do úzkých světlometů s denními LED světly v profilu dvojitého křídla. Na kapotě motoru jsou pro Opel charakteristické prolisy.

Volitelné dvoubarevné lakování karoserie s kontrastní černou barvou na střeše dolaďuje splývající střechu s karoserií, jež je vizuálně propojena přerušeným zadním sloupkem, který tvoří dynamický přechod k zadní části karoserie. Pohled zezadu je pohledem na typický SUV model – široký rozchod kol, stříbřitý štít v nárazníku s integrovanými koncovkami výfuku po obou stranách, a ochranné plastové obložení nárazníku nad ním.

Interiér vyzařuje rovněž kvalitu, když přístrojový panel a středová konzole mají zřetelně horizontální členění a jsou natočeny k řidiči. Středová konzole má ovladače rozčleněny do třech horizontálních úrovní, což zaručuje rychlý a intuitivní přístup k infotainmentu, klimatizaci a funkcím podvozku.

Pasažéři Opelu Grandland X profitují z vyvýšené polohy sedadel, která zaručuje pohodlné nastupování/vys­tupování i dobrý výhled. Dlouhý rozvor 2675 mm je základem prostorného interiéru pro pětici pasažérů. A variabilní zavazadlový prostor s objemem od 514 l do 1652 l poskytuje dostatek prostoru pro zavazadla a sportovní výbavu.

Skvadra nejmodernějších bezpečnostních, asistenčních komfortních prvků je široká

  • adaptivní tempomat Adaptive Cruise Control s detekcí chodců a funkcí nouzového brzdění Automatic Emergency Braking
  • systém monitorování únavy řidiče Driver Drowsiness Alert
  • parkovací automat Advanced Park Assist
  • kamerový systém se záběrem 360°
  • ergonomická přední sedadla s certifikátem AGR
  • vyhřívaný volant
  • vyhřívaná přední i zadní sedadla
  • elektricky ovládané dveře zavazadlového prostoru (aktivované pohybem nohy pod zadním nárazníkem)
  • špičková konektivita díky infotainmentu IntelliLink nejnovější generace a telematického systému Opel OnStar
  • bezkontaktní induktivní nabíjení smartfonů
  • adaptivní světlomety Adaptive Forward Lighting (AFL) LED s funkcemi jako odbočovací světla, asistenční systém dálkových světel nebo samočinná regulace dosahu světelného paprsku zaručují optimální osvětlení silnice za všech myslitelných podmínek a přispívají tak k bezpečnosti nočních jízd

Opel Grandland X dostal k dobru příplatkový elektronický regulační systém Grip Control, který zaručuje špičkovou trakci v rozličných jízdních situacích. Systém koriguje přenos točivého momentu na poháněná přední kola, zabraňuje prokluzu kol a u modelů s automatickou převodovkou modifikuje momenty pro přeřazení i charakteristiku elektronického pedálu plynu. To vše dohromady dává optimální trakci a dynamickou stabilitu bez ohledu na to, zad Opel Grandland X jede po sněhu, bahně, písku nebo na mokrém asfaltu.

Opel Grandland X je zkrátka vůz se svěžím designem s jemnými detaily. Tenhle krasavec bude mít světovou premiéru na letošním mezinárodním autosalonu IAA ve Frankfurtu nad Mohanem, který se koná 14. – 24. září 2017. Prodávat se začne na podzim tohoto roku.

Zdroj foto: Opel

Článek Nový Opel Grandland X přijíždí! byl publikován 24. dubna 2017 v 00.00 v rubrice Novinky, Auta a Značky aut. Autorem článku je Pavla Jelínková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...