Autem na víkend i dovolenou

Autem na víkend i dovolenou

Přemýšlíte nad výletem do přírody, za památkami nebo rovnou na celou dovolenou? Pak potřebujete automobil, na který se můžete spolehnout.

Vypadá vaše auto takhle?

  • za zadním stěračem byste mohli v poušti rzi a prachu pěstovat tulipány
  • tlumiče neposkytují podporu ani motýlovi, natož sobě a posádce
  • brzdové kotouče pamatují dobu člověka vzpřímeného nebo by v bubnových brzdách mohly bydlet myši
  • čelní sklo se na vás směje pavoučím pohledem – Jste snad milovníci jízdy za kamiony se štěrkem?

Pak se s vaším současným vozem raději nikam nevydávejte. Pokud automobil nemáte nebo mu zkrátka nemůžete důvěřovat, zajistěte si automobil v autopůjčovně.

Výhoda cestování automobilem

Cestování automobilem přináší nesčetně výhod. Mezi ty hlavní patří komfort – nikde si nemačkáte nohy, nikde nedrnčí zuby – a přesto se dostanete vždy do cíle. Navíc je automobil mnohdy levnější, protože není nutné kombinovat různé spoje a trasy. Prostě jedete.

Mnozí autovýletníci upřednostňují vůz díky volnosti, kterou při cestování mají. Nemusíte se vázat na autobus ani žádné další spoje, nikde čekat na celý zájezd. A nemusíte chodit kilometry na nejbližší zastávku. Zároveň si zajedete, kam jen chcete.

Kde najít ten správný vůz?

Uvažujete nad výletem či dovolenou automobilem? Děláte správně! Teď už jen najít ten správný vůz. Ze zkušeností víme, že vůz od kamaráda není vždy tou nejlepší volbou. Pro tyto případy je lepší autopůjčovna s kvalitními vozy. Vozy by měly:

  • mít nízký (rozumný) nájezd kilometrů,
  • být pravidelně servisované,
  • autopark by měl být inovovaný – žádné staré ‚‚šunky‘‘, které vás nechají za první zatáčkou.

Auto na cesty – jaké potřebujete?

Když kupujete svůj vlastní vůz, určitě byste měli brát v úvahu hned několik parametrů. Bude to benzín či nafta, automat nebo manuální převodovka, jakou zvolíte výbavu?

To vás u automobilu z půjčovny nemusí až tak moc zajímat. S vozem neujedete tolik, aby vás rozdíl ve spotřebě vyšel výrazně výhodněji. Stačí vědět, jestli máte raději jízdní projev benzínového či naftového motoru a zda umíte s automatem/ma­nuálem.

Cena za půjčení vozu?

Pořízení vlastního vozu je nákladné a následný servis (včetně pneumatik a pojištění) se v dlouhodobém měřítku vyrovná ceně samotného vozu. Chcete-li se vydat na dovolenou jednou či dvakrát za rok, automobil z půjčovny je jasnou volbou.

Cena za půjčení vozu se může výrazně lišit. Obvykle se cena odvíjí od délky pronájmu vozu a zahrnuje:

  • servisní poplatky,
  • pojištění,
  • často dálniční známku.

Základní model Škoda Fabia vás vyjde například na 350 – 1 200 Kč denně, u Suberbu to může být 800–3 200 Kč za den. Záleží pak už jen na vás, jak prostorný vůz potřebujete, jak reprezentativní má být a jak dlouhou dobu se chystáte na cestách strávit.

Článek Autem na víkend i dovolenou byl publikován 26. července 2017 v 23.00 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...