Renault showcar Arkana: světová premiéra v Moskvě

Tagy:  Renault Arkana, crossover, SUV, ASie, Rusko, Evropa, 2019

Sponzorované odkazy:

Renault showcar Arkana: světová premiéra v Moskvě

Na mezinárodním autosalonu v Moskvě letos Renault představil svůj nový showcar Arkana. Nový crossover s robustní elegancí.

Nový kupé-crossover spadá do segmentu C. Showcar Arkana kombinující karoserii kupé a crossoveru přináší do tohoto segmentu jedinečný elegantně sportovně cross design, kterým vychází značka vstříc pestré poptávce po SUVéčkách.

Showcar jako předzvěst sériovky

Arkana se ukazuje prozatím ve formě showcaru, tedy má již blízko sériové verzi, Automobil, který se bude vyrábět a na trh bude model uveden roku 2019 v rámci strategického plánu Renaultu Drive the Future. Vyráběn a prodáván pak bude v několika zemích po celém světě.

V prvopočátku je výroba plánována v závodě Renault v Moskvě a na tamějších trzích také probíhat první prodej Arkany. Posléze se prodej rozroste na ve Společenství nezávislých států (SNS). Jeho místo tedy bude především v Rusku a na Asijském kontinentě.

Tajemství Arkana

Pojmenování Arkana není náhodné. Vychází z latinského slova Arcanum což znamená tajemství. Vůz má 4,54 metru na délku, na šířku 1,8 metru a vysoký je 1,57 metru. Designově zapadá do stylu skupiny Renault, když bude konstruován pro Asii na platformě Renaultu Clio, jež bude ještě vyspěleji upravena. A pro Rusko na platformě Dacia Duster.

Design značka Renault dokazují přední světlomety ve tvaru bumerangu, tolik příznačné pro vozy Renault. Světlomety mají diody denního svícení a na zádi pro změnu najdeme koncová světla jež jsou potažena směrem ke středu vozu. Vůz dostane i pohon všech kol.

Motorizace není známa, ale předpokladem je, pokud se vůz dostane i na evropský trh, mohl by mít v repertoáru i nový benzinový pohon 1.3 Tce. Uvidíme, zdali se značka rozhodne nabídku rozšířit i na Evropu. Ale čekat jej zde lze nejdříve v roce 2020.

Zdroj foto: Renault

Článek Renault showcar Arkana: světová premiéra v Moskvě byl publikován 1. října 2018 v 00.00 v rubrice Auta, Informace a Novinky. Autorem článku je Pavla Jelínková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...