Jaro je tady, je čas na úklid

Tagy:  jarní úklid, průmyslový vysavač, vanička do kufru, clona masky, příprava auta na

Jaro je tady, je čas na úklid

Jarní počasí a první slunečné dni lákají otevřít dveře garáže dokořán a pořádně uklidit. Na následujících řádcích shrneme, jak si lze práci usnadnit a na co by motoristé neměli při takovém jarním úklidu zapomínat.

Skvělými pomocníky při úklidu jsou průmyslové vysavače do dílen či garáží. Prach či jakékoliv drobné nečistoty s těmito přístroji mizí rychle a bez problémů. Zatímco do garáží bohatě stačí průmyslové vysavače menších kapacit, dražší vysavače jsou už určeny pro průmyslové provozy.

Kdo si chce tento přístroj pořídit, měl by se zajímat o sací výkon, objem nádoby a pružnost hadice. Pokud jsou tyto parametry na úrovni, nebude problémem vysávání ani z velmi těžko dostupných míst. A člověk klidně může speciální vysavač vzít i na vysávání tekutin, třeba oleje. Průmyslové vysavače mají promyšlené chlazení a tak nehrozí přehřátí motoru, jsou odolné proti korozi a zásaditým i kyselým látkám. Navíc se lehko čistí a po užití se snadno vyprázdní a vymyjí vodou.

Při jarním úklidu garáže je průmyslový vysavač neocenitelným pomocníkem. Foto: www.svarecky-obchod.czPři jarním úklidu garáže je průmyslový vysavač neocenitelným pomocníkem. Foto: www.svarecky-obchod.cz

Během úklidu v garáži člověk často narazí na řadu zbytečností, kterých se chce zbavit. Někdy je jich příliš mnoho na vyhození do běžné popelnice, častěji se ale ani takto likvidovat nesmí a ke slovu tak přichází cesta na sběrný dvůr. V tuto chvíli je téměř nezbytná praktická gumová vana do kufru, která skýtá mnoho výhod. Díky ní se neušpiní kobereček v kufru od nepořádku, chrání i před propíchnutím, roztrhnutím nebo poškrábáním, o možném vylití nejrůznějších chemikálií ani nemluvě.

Všechny vaničky jsou dělaný přesně na míru danému modelu vozu a některé z nich jsou také opatřeny protismykovými prvky a věci na nich umístěné se tak cestou do sběrného dvora ani nehnou. A co potěší zejména dámy – barvu vaničky lze sladit s barvou vozu.

Myslete i na auto

Úpravy se na jaře dočkají i vzhled samotných automobilů. Kdo vozí v kufru pro jistotu řetězy, pytel s pískem nebo lopatu, ten se může těchto doplňků zase na pár měsíců vzdát. Do nádržky ostřikovačů lze zase nalít obyčejnou vodu a za pár dní přijde ke slovu i výměna pneumatik. Pryč s plechovými disky, je opět čas litých kol. Dolů může už jít i elegantní zimní clona do masky. Ačkoliv její hlavní výhodou je, že se motor rychleji dostane na provozní teplotu a vůz začíná topit zejména v případě vznětových agregátů podstatně dříve, mnozí řidiči si chválí, že clona zachytí spoustu nečistot, které by jinak mřížkou prošly až k chladiči.

Článek Jaro je tady, je čas na úklid byl publikován 25. března 2019 v 23.30 v rubrice PR články. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...