Jaro je tady. Uklízí se s Multikárou

Tagy:  multicar, HAKO, úklid, město, prodej, multicar morava

Jaro je tady. Uklízí se s Multikárou

I letos se s příchodem jara začalo snad ve všech městech konat čištění komunikací a další jarní práce. Je nutné „zamést“ zbytky zimního posypu na místech, kde není žádoucí, ale také na ulici pohozené nedopalky, obaly od sušenek nebo psí exkrementy. A také postarat se o městskou zeleň.

Nejjednodušší je poslat do ulic pracovníky, kteří vše uklidí pouze s pomocí rukavic a pytlů, případně je vybavit fukarem, ale je to také řešení ne zcela dostačující. Má-li být úklid co k čemu, musí vyjet i motorizovaná technika.

Mnoho „pracantů“ na kolech

Pro úklid měst slouží již desítky let osvědčené multicar, které se pochopitelně v průběhu let zdokonalují. Nejnovější model M31 C splňuje emisní normu Euro VI a zvládá připojení až tří set druhů nástaveb, z vozu se tak může stát sněžný pluh v zimě nebo čisticí vůz na jaře, ani nemluvě o využití korby při jarním prořezávání stromů. Když na to přijde, může i posekat trávník v městském parku. Prodej multicar přitom není o nějak astronomických částkách.

Na osvědčené multikáry se při úklidu měst sází dodnes. Foto: www.multicarmorava.czNa osvědčené multikáry se při úklidu měst sází dodnes. Foto: www.multicarmorava.cz

Výhradně pro sekání trávy se hodí více jiná alternativa, totiž malá jednomístná vozítka. Takový HAKO Citymaster je velmi obratný a díky nízké hmotnosti nezatěžuje nadměrně trávník. Hluboké koleje napříč „zelenou oázou“ není nic, o co by město mohlo stát.

A podobné řešení je také čím dál častěji k vidění také při čištění ulic, nemá totiž negativní vliv na dlažbu. Zatímco před pár měsíci mohly tyto stroje zametat sníh z cesty, dnes mohou uklízet posyp a co víc, umí i mokré čištění. Skoro by se chtělo říct, že úklid může být zábava.

Přeparkujte včas

I když asi nebude nikdo, kdo by si nepřál mít před domem čistou ulici, nese s sebou tato jarní tradice i stinné stránky. Pro řidiče to totiž znamená nutnost sledovat přenosné dopravní značky s podtabulkou, kdy se budou zrovna na „jejich“ místě uklízet a včas přeparkovat. Obavy že to nestihnou nejsou na místě, značky se objevují týden předem. Ve větších městech lze sledovat plán čištění na internetu a funguje i mailing. Představa, že čisticí technika auta prostě mine je mylná, většinou tyto situace končí odtahem…

Článek Jaro je tady. Uklízí se s Multikárou byl publikován 21. dubna 2016 v 13.30 v rubrice PR články. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...