Nový Kia Seltos

Tagy:  Kia, Seltos, Kia Seltos, novinka, SUV,

Sponzorované odkazy:

Nový Kia Seltos

Společnost Kia Motors oznámila představuje nový globální kompaktní model SUV s názvem Seltos. Uvedení na trh je plánováno na letošní léto. SUVéčko by mělo vnést do segmentu kompaktních SUV patřičnou dávku rafinovanosti a troufalosti.

Označení Kia Seltos je inspirováno legendou z řecké mytologie, a to jménem syna Hérakla, který se jmenoval Celtos. Písmeno ‚S‘ v upraveném názvu tohoto vozidla má reprezentovat rychlost (tedy Speed) a s ním i sportovní charakter vozu, jako měl smělý a troufalý charakter Celta, syn Hérakla.

Model Seltos, je vůz cíleně vytvořený především pro generaci mileniálů. Od svých konkurentů se odlišuje spojením rafinovaného sportovního designu s komfortní prostorností a schopnostmi tradičního SUV, zabaleného do kompaktní karoserie.

Na první pohled

Seltos zvenčí zaujme řadou rafinovaných detailů, jako např. dlouhou kapotou, výraznou charakteristickou křivkou na předním nárazníku a ostrými prolisy karoserie. Robustní jsou boční linie v kombinaci s prosklením, které se postupně zužuje směrem k zádi vozidla. Společně se zadním nárazníkem včetně kovové napodobeniny tlumiče výfuku, propůjčují kompaktnímu SUV zdrženlivě sportovní charakter.

Uvnitř vozidla

Kabinu koncipovanou pro mladé vyznavače moderních technologií charakterizují široké rozmáchlé tvary a výrazné technické detaily. V interiéru najdete řadu technologií pro maximální pohodlí, konektivitu a intuitivní používání. Součástí nevšední kabiny je i špičkový infotainment s dotykovým displejem o velikosti 10,25" a systém náladového osvětlení (Sound Mood Lighting).

Model Kia Seltos bude odhalen ještě tento měsíc a prodeje v Koreji a následně dalších regionech včetně Evropy budou následovat v druhé polovině roku 2019.

Zdroj foto: Kia

Článek Nový Kia Seltos byl publikován 1. července 2019 v 00.00 v rubrice Auta, Informace a Novinky. Autorem článku je Pavla Jelínková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...