Škoda Karoq a Kodiaq pro rok 2020

Tagy:  Škoda Kodiaq, Škoda Auto, Škoda Karoq, rok 2020

Sponzorované odkazy:

Škoda Karoq a Kodiaq pro rok 2020

Modely automobilky Škoda Auto Karoq a Kodiaq vstupují do modelového roku 2020 vylepšené jak po technické, tak i optické stránce. SUVéčka dostala mnohou přidanou hodnotu, kterou jistě řidiči ocení.

Škoda Karoq a Kodiaq se vedle výrazného designu a velkorysého prostoru uvnitř vyznačují také novým vylepšením, kterým je jakási optická tečka v podobě nápisu pátých dveřích. Tento prvek se poprvé objevil na nových kompaktních modelech Škoda Scala a Kamiq i na modernizovaném modelu Superb. Postupně bude zdobit záď všech modelů značky Škoda.

Škoda Karoq a Kodiaq pro rok 2020Škoda Karoq a Kodiaq pro rok 2020

Rozšířená asistence

Širokou paletu asistenčních systémů nyní rozšiřuje systém Side Assist. Ten u obou modelů SUV nahrazuje dosavadní Blind Spot Detect. S novým systémem vzrostl i jeho dosah z dřívějších 20 na nynějších 70 metrů. Asistent pomocí dvou radarových systémů rozpozná vozidla, která se blíží zezadu, nebo jsou v mrtvém úhlu.

Vylepšené jsou i varovné signály, které systém dává řidiči. Namísto ve skle zrcátek, jak tomu bylo doposud, se teď podpůrná světelná signalizace projevuje na vnitřní straně vnějších zpětných zrcátek. Signály jsou tak mnohem výraznější a lze také regulovat jejich jas. Systém pracuje při akceleraci od rychlosti 15 km/h a při brzdění až do rychlosti 10 km/h. Pevnou součástí Side Assist je Rear Traffic Alert, který při couvání z parkovacího místa upozorňuje na objekty, které se pohybují kolem zádi vozu.

Škoda KaroqŠkoda Karoq

Adaptivní podvozek DCC

Volitelně dodávaný podvozek DCC pro oba vozy nabízí výrazné zlepšení komfortu, který byl dosud dosažitelný jen vozům ryze s pohonem všech ko. Nyní je tedy k mání i v kombinaci s pohonem předních kol. Adaptivní podvozek DCC prostřednictvím elektricky nastavitelných tlumičů automaticky přizpůsobí tlumení a pružení podvozku stavu vozovky a aktuálnímu stylu jízdy. Řidič se může skrz volbu jízdního profilu také rozhodnout mezi režimy Comfort, Normal a Sport.

od roku 2020 nesou modely nápis Škoda z jednotlivých písmenod roku 2020 nesou modely nápis Škoda z jednotlivých písmen

Bezklíčové odemykání s pohybovým senzorem

Automobilka Škoda postupně vybaví systém bezklíčového odemykání Kessy u všech modelů pohybovým senzorem v klíčku. Tím se razantně sníží tak riziko odcizení vozu nebo vloupání se do něj. U systému, který je volitelně k dispozici pro oba modely Karoq i Kodiaq, se signál vysílaný klíčkem automaticky vypne, pokud klíčem není po dobu 15 minut manipulováno. Jakmile se klíčkem zase pohne, opět se aktivuje funkce vysílače. Poté lze jako obvykle vozidlo otevřít a nastartovat tlačítkem startu, aniž by se musel vzít do ruky klíč.

Škoda KodiaqŠkoda Kodiaq

Nový motor pro model Karoq

Paleta motorů pro model Karoq bude doplněna o nový motor 2,0 TDI o výkonu 140 kW/190 k. Ten díky SCR-katalyzátoru, AdBlue vstřikování a filtru pevných částic splňuje emisní normu Euro 6d-TEMP. Agregát, známý již z modelu Kodiaq se v sériové verzi kombinuje s pohonem všech kol a sedmistupňovou převodovkou DSG.

volitelné vybavení novým systémem Side Assist s dosahem až 70 metrů je viditelnější na zrcátkáchvolitelné vybavení novým systémem Side Assist s dosahem až 70 metrů je viditelnější na zrcátkách

Nová sportovní kola pro Kodiaq

Kodiaq vstupuje do modelového roku 2020 s novým typem kol z lehké slitiny. Sportovní dvacetipalcový disk „Ignite“ s pneumatikou o širším rozměru 255 milimetrů je na přání pro modely Kodiaq Sportline i pro modely Kodiaq RS a Kodiaq L&K. Pro kola od osmnácti palců výše je k dispozici také nový systém na kontrolu tlaku v pneumatikách.

Pro model Kodiaq Scout jsou nyní v nabídce potahy sedaček z kůže s klimatickou ventilací.

Zdroj foto: Škoda Auto

Článek Škoda Karoq a Kodiaq pro rok 2020 byl publikován 23. července 2019 v 00.00 v rubrice Novinky, Auta, Značky aut a Informace. Autorem článku je Pavla Jelínková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...