SEAT Tarraco FR PHEV: Sportovní a hospodárný

Tagy:  Seat Tarraco, FR, PHEV, hybrid, sportovní verze, novinka, výkon

Sponzorované odkazy:

SEAT Tarraco FR PHEV: Sportovní a hospodárný

Španělská značka SEAT nemá v Česku vzhledem ke konkurenci koncernového sourozence Škody na růžích ustláno. Největší SUV značky ale dostane sportovní stupeň výbavy FR a k tomu navíc hospodárný externě nabíjecí hybridní pohon. A to už stojí za zmínku, třebaže oboje bude možné objednávat až od příštího roku.

Největší SUV španělské automobilky v hybridní verzi ujede výhradně na elektrický pohon více než padesát kilometrů. Spolupráce spalovacího motoru s elektromotorem přichází ke slovu s požadavkem vyššího výkonu. Celkový výkon vozu SEAT Tarraco PHEV je pak 245 koní, z nichž 150 koní poskytuje zážehový agregát a 116 koní elektromotor. Díky tomu je maximální rychlost 217 km/h a zrychlení z nuly na sto za 7,4 vteřiny. Důležité jsou také emise CO2, které klesly pod 50 gramů na kilometr. Sečteno a podtrženo, jde o nejvýkonnější verzi modelové řady Tarraco. Kromě toho má vůz nová zadní světla a větší displej informačního a zábavního systému.

Navíc by se mělo jednat jen o první krok v elektrifikaci značky SEAT. „Do začátku roku 2021 bude na trh uvedeno šest modelů SEAT a CUPRA s elektrickým nebo externě nabíjitelným hybridním pohonem,“ uvádí se v představení novinky. „Externě nabíjitelná verze modelu Tarraco dokonale ilustruje naše zaměření na trvale udržitelnější mobilitu, ale zároveň si zachovává dynamiku a potěšení z jízdy, typické pro všechny vozy SEAT. Tarraco bude jedním z mála modelů s externě nabíjitelným hybridním pohonem v segmentu velkých SUV a jsme přesvědčeni o tom, že má velký potenciál," řekl Luca de Meo, předseda představenstva společnosti SEAT.

Nový externě nabíjitelný hybridní pohon dělá z vozu SEAT Tarraco ve verzi PHEV ještě hospodárnější vůz, který klade mimořádný důraz na trvalou udržitelnost. Vyrábí se v samotném srdci koncernu VW, v německém Wolfsburgu. Poháněcí soustava zahrnuje zážehový motor 1.4 TSI o výkonu 110 koní, elektromotor dodávající dalších 85 kW a ještě sadu lithium-iontových akumulátorů, které mají kapacitu 13 kWh. Řidič si tak může vybrat z několika jízdních režimů.

Stupeň výbavy FR pak nabízí osobitý a sportovní charakter. Vzhled vozu zlepšily širší podběhy kol, sportovní zadní spojler a devatenáctipalcová kola z lehké slitiny ve specifickém designu FR. Na přání může vůz dostat i dvacetipalcová broušená kola. Vepřed má vůz masku chladiče FR, vzadu pak nová zadní světla. Vůz je k dostání také v nové barvě, kterou je šedá Fura. Ta jen umocňuje možnost individualiza­ce auta.

Seat Tarraco FR PHEV kombinuje hospodárný pohon a sportovní výbavu. Foto: seat.czSeat Tarraco FR PHEV kombinuje hospodárný pohon a sportovní výbavu. Foto: seat.cz

Zážitky za volantem jen umocní hliníkové pedály a nový sportovní volant s logem FR. Sportovní anatomicky tvarovaná sedadla jsou čalouněna kombinací sportovního materiálu se vzhledem neoprenu a sofistikovaným zpracováním kůže. Také ve výbavě na přání jsou nové prvky. Je to například Trailer Assist, asistent pro jízdu s přívěsem nebo nezávislé topení.

SEAT Tarraco se stupněm výbavy FR a vyspělým externě nabíjitelným hybridním pohonem je zkrátka jedním z nejsportovnějších a nejhospodárnějších modelů v segmentu velkých SUV. Výroba vozů se stupněm výbavy FR a pohonem PHEV bude zahájena v průběhu příštího roku.

Článek SEAT Tarraco FR PHEV: Sportovní a hospodárný byl publikován 30. října 2019 v 00.00 v rubrice Novinky. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...