Nové SUV Seatu: Tarraco

Tagy:  SUV, Seat, Seat Tarraco

Sponzorované odkazy:

Nové SUV Seatu: Tarraco

Automobilka Seat přichází na trh s novinkou ze sféry SUVéček. Je jím model Tarraco. Toto velké SUV s 5 nebo 7 sedadly nabízí zákazníkům ještě více variability. Seat Tarraco bude uveden na trh na začátku roku 2019.

SEAT Tarraco je zde. S označením podle středomořského města Tarragona, historického, kulturního centra s ohromující architekturou, ale s duchem, který je mladý a dobrodružný. Tarraco bylo vybráno ve veřejném hlasování více než 140 000 fanoušků, kteří se zúčastnili poslední fáze soutěže #SEATseekingName.

Nejnovější vozidlo, navržené a vyvinuté společností SEAT v Martorellu v Barceloně a vyráběné ve Wolfsburgu v Německu, je třetím modelem značky v segmentu SUV. Nové Tarraco stojí jako větší bratr modelů Ateca a Arona v čele rodiny SUV značky SEAT.

Kombinuje moderní techniku, dynamické a agilní jízdní vlastnosti, praktičnost a funkčnost s elegantním designem. SEAT Tarraco je navržen pro řidiče, kteří potřebují užitné vlastnosti pětimístného nebo sedmimístného vozidla a praktičnost modelu. Model bude k mání ve dvou stupních výbavy – Style a Xcellence.

Znamenitá konstrukce

Klíčem k mimořádné praktičnosti i dynamickému charakteru je nejnovější technika koncernu Volkswagen. Velké SUV je zkonstruováno na základě platformy MQB-A s dlouhým rozvorem. Nastavení adaptivních tlumičů DCC (Dynamic Chassis Control) je připraveno jak pro sportovní jízdu, tak pro maximální komfort při cestování na delší vzdálenosti, a to na různých druzích silnic.

Řidič si může vybrat nastavení, ale systém se automaticky přizpůsobuje aktuální jízdní situaci a mění charakteristiku odpružení v závislosti na povrchu vozovky a jízdním stylu.

Pohonné jednotky

K vynikajícímu jízdnímu komfortu přispívají také výkonné a hospodárné motory. Všechny nabízené jednotky disponují přímým vstřikováním paliva, přeplňováním turbodmychadlem a systémem start-stop. K dispozici jsou motory s výkonem od 150 k do 190 k. K dispozici budou dva zážehové čtyřválce.

Jednotka 1.5 TSI poskytuje nejvyšší výkon 150 k a prostřednictvím šestistupňové mechanické převodovky pohání přední kola. Motor o zdvihovém objemu 2,0 litru je vyladěn na 190 k a jeho hnací síla je přenášena na všechna kola prostřednictvím sedmistupňové převodovky DSG a systému 4Drive. Nabídka zahrnuje také dva vznětové motory. V obou případech se jedná o jednotku 2.0 TDI, nabízenou ve dvou výkonových stupních se 150 k, resp. 190 k.

Varianta o výkonu 150 k se bude dodávat s šestistupňovou mechanickou převodovkou a pohonem předních kol nebo se sedmistupňovou převodovkou DSG a pohonem všech kol 4Drive. Výkonnější verze bude nabízena výhradně v kombinaci s pohonem 4Drive a sedmistupňovou převodovkou DSG.

Asistenti

Nový SEAT Tarraco má veškeré asistenční systémy, potřebné k ještě komfortnější a bezpečnější jízdě, a to i v náročných provozních podmínkách. V Evropě bude sériová výbava zahrnovat důvěrně známé systémy, jako je asistent pro jízdu v jízdním pruhu (Lane Assist) nebo asistent pro detekci překážek před vozem (Front Assist) včetně rozpoznávání cyklistů a chodců.

Na přání budou k dispozici další asistenční systémy, jako je asistent pro sledování mrtvého úhlu, asistent pro sledování dopravních značek, asistent pro jízdu v dopravní koloně, adaptivní tempomat ACC (Adaptive Cruise Control), asistent pro ovládání dálkových světlometů (Light Assist) a asistent pro stav nouze (Emergency Assist).

SEAT Tarraco má vysokou úroveň bezpečnosti díky systému pro nouzové volání, asistentu pro preventivní ochranu cestujících a systému detekce převrácení.

Design

Přestože má SUV Tarraco vnější délku 4735 mm a vnější výšku 1658 mm, umožňující vytvoření velkého vnitřního prostoru a impozantního exteriéru, vyzařuje jeho celkový design lehkost a agilitu, společně s robustností a pocitem prostornosti.

Design přídě má výraznější maskou chladiče, ostře tvarované světlomety LED si zachovávají charakteristický trojúhelníkový základní tvar, ale jsou do karoserie více zapuštěny, čímž vozu propůjčují ještě rozhodnější vzhled. SUV používá výhradně techniku LED pro vnější i vnitřní osvětlení a výhodou pro zákazníky je jasnější a ostřejší osvětlení.

V případě zadní partie, je důraz kladen na nízkou podlahu zavazadlového prostoru, zatímco koncept osvětlení umocňuje šířku a praktičnost SUV. Osvětlení LED zahrnuje dynamické ukazatele směru vzadu. SEAT Tarraco bude nabízen v osmi různých barvách karoserie: zelená Camouflage, bílá Oryx, stříbrná Reflex, modrá Atlantic, šedá Indium, béžová Titanium, černá Deep a šedá Urano.

Interiér

Přístrojovou desku rozděluje horizontální linie, která umocňuje šířku modelu Tarraco a pocit prostornosti v interiéru. Spojení se stále světem zachovává 10,25" digitální panel přístrojů SEAT Digital Cockpit, který řidiči přehledně poskytuje veškeré potřebné informace, a velký 8" „plovoucí“ displej s uživatelským rozhraním, na němž mají cestující přístup k rozsáhlému portfoliu služeb značky SEAT v oblasti konektivity.

Předprodej modelu SEAT Tarraco bude zahájen v prosinci 2018.

Zdroj foto: Seat

Článek Nové SUV Seatu: Tarraco byl publikován 28. října 2018 v 00.00 v rubrice Auta, Informace a Novinky. Autorem článku je Pavla Jelínková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...