Povinné ručení a havarijní pojištění pomohou vyřešit následky dopravních nehod

Sponzorované odkazy:

Povinné ručení a havarijní pojištění pomohou vyřešit následky dopravních nehod

Dopravní nehody jsou nejen na českých silnicích časté a nezřídka mají závažné následky. Nedochází při nich jen k materiálním škodám, které nezřídka dosahují značných hodnot. Při haváriích se stávají i vážné úrazy a výjimkou bohužel nejsou ani trvalé zdravotní následky a úmrtí řidičů, pasažérů, chodců i dalších účastníků silničního provozu; v některých případech jsou postiženi dokonce i lidé, kteří se pohybují na volném prostranství poblíž vozovky.

Povinné ručení slouží v první řadě ke krytí následků škod způsobených třetím osobámPovinné ručení slouží v první řadě ke krytí následků škod způsobených třetím osobám

Mnoha dopravním nehodám se dá předejít. Jaké jsou jejich příčiny?

Nepozornost

Na bezpečnost jízdy má velký vliv to, jakou pozornost věnuje řidič sledování dopravního provozu, stavu vozovky a ovládání vozidla. Právě nesoustředěnost je jednou z nejčastějších příčin neštěstí. Stačí jen na malou chvilku odvrátit pohled na spolujezdce nebo displej mobilu a neblahé situaci již nemusí jít zabránit. Řízení by proto měla být za všech okolností věnována stoprocentní pozornost. Pro řidiče navíc platí, že by neměli zaměstnávat ruce žádnou jinou činností.

Podcenění stavu silnice a počasí

Mokrému povrchu vozovky, námraze i sněhu je třeba přizpůsobit rychlost a styl jízdy. A stejně tak je nutné sledovat i technický stav silnice. V naší zemi se často setkáváme s nebezpečnými výmoly, které mohou zapříčinit změnu směru automobilu i poškození nápravy.

Alkohol či drogy

Návykové látky ovlivňující pozornost za volant v žádném případě nepatří. Nejen, že hrozí sankce; dokáží potlačit pud sebezáchovy a vyvolat nepřiměřené reakce.

Únava

Unavení řidiči nejsou schopni dostatečné koncentrace, zejména při dlouhých cestách navíc mohou upadnout do mikrospánku. A to může být fatální pro ně i jejich okolí.

Porušování dopravních předpisů

Nedodržení maximální rychlosti, nedání přednosti i otáčení v křižovatce jsou činy, které policisté hojně postihují. A zcela právem. Mnohdy vedou k závažným následkům na majetku i zdraví.

Jaké pojištění auta je třeba? Alespoň nejlevnější povinné ručení je nezbytné

Havarijní pojištění chrání vlastníka auta i motorky před celou řadou událostí; povinné ručení slouží v první řadě ke krytí následků škod způsobených třetím osobám. A přinejmenším nejlevnější povinné ručení musí mít sjednáno každé registrované vozidlo. Nalézt to pravé pomůže povinné ručení kalkulačka. A sjednat vybrané povinné ručení online je záležitostí chvilky.

Článek Povinné ručení a havarijní pojištění pomohou vyřešit následky dopravních nehod byl publikován 20. září 2020 v 00.00 v rubrice PR články. Autorem článku je Redakce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...