Povinné ručení skrývá velké úspory

Tagy:  Povinné ručení, pojištění, povinnost, srovnání, pojišťovna, internet, Allianz

Povinné ručení skrývá velké úspory

Někteří z motoristů se možná před pár dny radovali, jak výhodně pořídili nové zimní obutí. Co na tom, že pro pneumatiky museli kolik kilometrů, pořád to bylo výhodnější než je koupit v místním pneuservisu. Přitom ale zapomínají, že daleko více lze ušetřit na povinném ručení.

Jestliže rozdíly v cenách pneumatik jsou mezi jednotlivými prodejci v řádech desetikorun, na povinném ručení lze ušetřit stovky, možná i tisíce. A to prosím pěkně každý rok, tak často kupuje nové pneumatiky málokdo. Navíc změnit pojišťovnu není vůbec složité, vše lze udělat z pohodí domova a stačí k tomu jen připojení k internetu.

K povinnému ručení však mnozí čeští řidiči přistupují podobně jako třeba ke koncesionářským poplatkům. Prostě se platit musí, tak nemá cenu se tím zabývat. To je ale chyba, rozdíly mezi jednotlivými pojišťovnami jsou až propastné. Vedle těch tradičních o své místo na slunci usilují také nové, které obvykle nabízí něco „navíc“. Někdy se snaží zaujmout lepší cenou, někdy slibují lepší služby a na to reagují i již známý hráči na poli pojišťovnictví. Přitom najít nejlevnější povinné ručení snad ani nemůže být jednodušší.

K zjištění té nejlepší nabídky navíc není nutné obíhat pojišťovny a složitě se domlouvat, že vlastně jde jen o to sestavit cenovou nabídku. Speciální on-line kalkulačky umí to samé, co pracovníci pojišťovny, totiž započítají do ceny povinného ručení specifické údaje nejen o vozidle, ale také o řidiči. Toto porovnání se hodí nejen pro ty, kteří již pojištění jsou a hledají, jestli by jinde neměli nižší cenu, ale také pro začátečníky, kteří svoji první pojistku teprve budou sjednávat. Zejména pro ně bude užitečná informace, že po sjednání povinného ručení musí mít v autě tzv. zelenou kartu.

I ten, kdo v zimě nejezdí, musí platit povinné ručení. Foto: Martin SingrI ten, kdo v zimě nejezdí, musí platit povinné ručení. Foto: Martin Singr

Častý omyl mnoha motoristů je, že když s autem nejezdí, nemusí platit povinné ručení. Není tomu tak, když má auto SPZ, je povinné ručení zkrátka povinné. Kdo však jezdí skutečně výjimečně, může využít nabídku na povinné ručení Allianz. Ta nabízí propracovaný systém založený na principu, že řidiči s nízkým nájezdem dostávají procentuální slevu ze základní ceny povinného ručení. Nenajedete ani pět tisíc kilometrů za rok? Pak budete mít povinné ručení podstatně levnější. K tomu je nutné připočítat poměrně vysokou variabilitu ohledně možností, jak chce být majitel vozu pojištěn, tomu samozřejmě odpovídá cena.

Článek Povinné ručení skrývá velké úspory byl publikován 14. listopadu 2018 v 05.00 v rubrice PR články. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...