Škoda Octavia nominována na cenu „Auto roku 2021“

Tagy:  Škoda Octavia, ŠkodaAuto, Octavia, nominace, Auto roku 2021, Auto roku

Sponzorované odkazy:

Škoda Octavia nominována na cenu „Auto roku 2021“

Nová Škoda Octavia se uchází o své další mezinárodní ocenění. Čtvrtá generace bestselleru automobilky Škoda byla nominována do užšího výběru renomovaného ocenění „Auto roku“.

Z celkem 29 kvalifikovaných nových automobilů uvedených na trh během posledních dvanácti měsíců se Škoda Octavia dostala mezi sedm finalistů, kteří se představí mezinárodní odborné porotě složené ze 60 motoristických novinářů z 23 evropských zemí. Každoročně předávané ocenění bylo poprvé uděleno v roce 1964.

Kdy budeme vědět výsledek?

Cena „Auto roku 2021“ bude vyhlášena 1. března. Jen v posledním čtvrtletí roku 2020 Octavia získala renomovaná ocenění na důležitých exportních trzích ve Velké Británii, Rakousku, Německu a Švýcarsku.

Auto roku

Titul „Auto roku“ je jedním z nejvýznamnějších ocenění evropského automobilového průmyslu, který je udělován od roku 1964. Nárok ucházet se o toto ocenění mají všechny nové modely vozidel nabízené na nejméně pěti evropských trzích během dvanácti měsíců před hlasováním. Tuto podmínku splnilo 29 různých modelů, z nichž bylo tradičně vybráno sedm finalistů.

V užším výběru

Škoda Octavia se dostala do užšího výběru již podruhé. Poprvé byla mezi finalisty zařazena třetí generace modelu Octavia v roce 2014. Organizátory ocenění je devět motoristických magazínů z devíti evropských zemí, samotná porota je složena ze 60 motoristických novinářů z 23 evropských zemí. Počet členů poroty za každou zemi odpovídá velikosti daného trhu – Německo, Francie, Velká Británie, Itálie a Španělsko tak mají v porotě po šesti členech.

Škoda Octavia

S více než sedmi miliony vyrobených vozidel je model v rámci automobilky tím nejvíce prodávaným. Ve své nové, čtvrté generaci se může vůz pochlubit tak nízkou spotřebou paliva, a tak vysokou šetrností k životnímu prostředí jako nikdy předtím.

Škoda Auto nyní model Octavia nabízí s nejširší nabídkou motorizací v historii modelové řady. Automobil je k mání v provedení liftback a kombi, disponuje vyspělými zážehovými i vznětovými motory a nabízí širokou paletu alternativních pohonů, mezi něž patří verze na zemní plyn (CNG), plug-in hybridní a mild-hybridní verze. Škoda Octavia je dostupná s pohonem předních nebo všech kol. Výkon se pohybuje v rozmezí od 81 kW/110 k do 180 kW/245 k.

Vůz se může ve srovnání se svým předchůdcem pochlubit emotivnějším a dynamičtějším designem, velkorysejším interiérem nabízejícím komfort v kombinaci s vysokou aktivní a pasivní bezpečností a pokročilými funkcemi konektivity. Jako každý model Škoda nabízí také vylepšení Simply Clever – s chytrými detaily.

Zdroj foto: Škoda Auto

Článek Škoda Octavia nominována na cenu „Auto roku 2021“ byl publikován 20. ledna 2021 v 00.00 v rubrice Auta, Informace a Novinky. Autorem článku je Pavla Jelínková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...