Škoda Enyaq iV získala ocenění Red Dot

Tagy:  Auto, Škoda, Škoda Auto, Škoda Enyaq iV, ocenění Red Dot, Red Dot

Sponzorované odkazy:

Škoda Enyaq iV získala ocenění Red Dot

Škoda Enyaq iV zaujal při své premiéře na udělování cen Red Dot a získal prestižní ocenění za znamenitý produktový design. Elektrické SUV nadchlo mezinárodní odbornou porotu zejména svým emocionálním, výrazným designem.

Osobitý design vozu Enyaq iV má vyvážené proporce, skulpturálními tvary a výraznou masku chladiče. Na přání automobilka vybaví své první elektrické SUV přední maskou Crystal Face, která se skládá ze 131diod LED, které masku chladiče osvětlují a vytvářejí tak fascinující vzhled. Maska Crystal Face rovněž vytváří cool efekt v kombinaci s animovanou funkcí Coming/Leaving Home. Originální výraz vozu dodávají dynamická směrová světla, umístěná na zádi elektrického SUV.

Enyaq iV uvnitř

Enyaq iV v interiéru boduje velkorysou nabídkou prostoru, která se vyrovná modelu Kodiaq, i když je tento elektrický vůz kratší než kompaktní Škoda Octavia. Individuálně laděné varianty interiéru, inspirované moderními světy bydlení, nahrazují klasické výbavové verze.

Těmi jsou

  • Loft – připomíná rodinné bydlení
  • Lodge – vyznačuje se udržitelnými materiály
  • Lounge – má exkluzívní design

Infontainment vozu

SUV model má 13” displej infotainmentu včetně head-up displeje s rozšířenou realitou a také dálkově ovládané parkování pomocí aplikace MyŠkoda. K mání je dojezd více než 520 kilometrů v režimu WLTP, vhodného pro každodenní užití, a to bez lokálních emisí a výfukových plynů.

Red Dot: pět desítek odborníků

Zhruba 50 odborníků hodnotila produkty přibližně z 60 zemí. Ocenění ‘Red Dot’ je jednou z nejznámějších designérských soutěží na světě a je považována jako známka kvalitního produktového designu. Mezinárodní porota je složena z nezávislých odborných designérů, novinářů a profesorů designu.

Již 66. ročník Red Dot

V letošním 66. ročníku soutěže Red Dot experti individuálně testovali, diskutovali a hodnotili přibližně 7800 přihlášených produktů zhruba z 60 zemí. Zvláštní pozornost věnovali kritériím, jako je stupeň inovace, formální kvalita, funkčnost, životnost a ekologická udržitelnost.

Oceněním modelu Enyaq iV získala Škoda prestižní červenou pečeť kvality za produktový design již po šestnácté. V roce 2019 navíc česká automobilka obdržela ocenění Red Dot: Brands & Communication Design za úspěšnou komunikaci značky v kategorii Brands.

Zdroj foto: Škoda Auto

Článek Škoda Enyaq iV získala ocenění Red Dot byl publikován 20. dubna 2021 v 00.00 v rubrice Auta, Informace a Novinky. Autorem článku je Pavla Jelínková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...