Nový Seat Arona: ještě robustnější vzhled a nový interiér

Tagy:  Nový Seat Arona, Seat, Aron, vzhled, design, pohon

Sponzorované odkazy:

Nový Seat Arona: ještě robustnější vzhled a nový interiér

Seat Arona slaví od svého představení v roce 2017 velké úspěchyModel Arona se tak stal silným pilířem produktové řady značky Seat a nový Seat Arona je nyní připraven navázat na dosavadní úspěchy.

Nový styl a vzhled je jen začátkem. V interiéru se městské SUV dočkalo transformace. Nový SEAT Arona navíc nabízí novou úroveň konektivity a asistenčních systémů.

Hlavní přednosti

  • Vylepšený exteriér
  • Vyladěný interiér
  • Maximum konektivity
  • Bezpečnost až na prvním místě
  • Nové pohony

Vylepšený exteriér

Vnější design modelu SEAT Arona umocňuje robustnost modelu s LED technologiemi, jež nabízí lepší viditelnost s nižší spotřebou elektrické energie. Vůz zaujme výraznějším vzhledem – nově navrženým předním nárazníkem včetně nových mlhových světlometů, novým zadním spoiler a difuzorem, novým designem kol z lehké slitiny a označení modelu s reliéfním rukopisným písmem na zádi společně s novým logem SEAT s povrchovou úpravou ve dvou odstínech chromu.

Vyladěný interiér

Zcela nová přístrojová deska s měkkým povrchem a větším, plovoucím centrálním displejem informačního a zábavního systému – umístěným nyní ve vyšší poloze s lepší ergonomií – a nový, ergonomický multifunkční volant obšitý kůží Nappa. Nový charakter je dále umocněn vyspělou osvětlovací technologií, jež osvětluje nově navržené výdechy ventilační soustavy.

Maximum konektivity

Seat Arona je kompletně síťově propojený vůz s rozsáhlou konektivitou a funkcemi dostupnými uvnitř vozu i mimo něj. Součástí konektivity je systém Full Link, který umožňuje používat uživatelská rozhraní Android Auto a CarPlay. Konektivitu mimo vůz rozšiřuje Seat Connect.

Bezpečnost až na prvním místě

Nový asistenční systém, jakým je Travel Assist, poskytuje částečně automatizovanou jízdu v celém rozsahu provozních rychlostí. Mimoto je vůz vybaven dalšími nejmodernějšími asistenčními systémy, jakými jsou Lane Assist (asistent pro jízdu v jízdním pruhu), Side Assist (asistent pro změnu jízdního pruhu), rozpoznávání dopravních značek a asistent pro dálková světla. A nesmíme zapomenout ani na parkovacího asistenta. Park Assist automaticky zajistí snadné zaparkování vozu.

Nové pohony

Model bude mít k dispozici pohony na benzin a stlačený plyn. Pod kapotou může být jeden z pěti nabízených pohonů s nejvyšším výkonem od 90 k do 150 k. Motory na benzin (TSI) nebo stlačený zemní plyn (TGI) se dodávají ve spojení s mechanickou či dvouspojkovou převodovkou DSG.

Kdy se ho dočkáme?

Výroba nového modelu SEAT Arona, navrženého, vyvinutého a vyráběného v Barceloně, bude zahájena ve třetím čtvrtletí letošního roku v závodě SEAT v Martorellu. Kdy přijde na trh se zatím neví. Snad již v počátku roku 2022.

Zdroj foto: Seat

Článek Nový Seat Arona: ještě robustnější vzhled a nový interiér byl publikován 4. června 2021 v 00.00 v rubrice Auta, Informace a Novinky. Autorem článku je Pavla Jelínková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...

Tagy

Doporučujeme

Ušetřete až 75 % z ceny povinného ručení. Kalkulačka povinného ručení vám najde ty nejlepší ceny na trhu.