Proč voskovat auto?

Proč voskovat auto?

Automobil je většinou naší chloubou a krasavce z něho dělá bezpochyby lak. I když budete mít vytuněného mazlíčka na čtyřech kolech, ale s oprýskaným lakem, moc pozornosti budit nebudete. Proto je třeba jej chránit. Jak? Voskem.

Navoskujte si autoNavoskujte si auto

Spolehlivý vosk na auto

Dříve se vozidla myla běžně houbou, nějakým přípravkem a vodou. V éře myček si lidé rádi zajeli do komfortní zóny, kde se jim o auto někdo postaral. Dnes existují i samoobslužné myčky. V obou případech jsme poznali možnost voskování. Velmi praktické, ale pokud jedete do myčky, jste odkázáni na jednu značku. Navíc u myček si nemůžete být jisti, že například kartáče, které tam jsou k dispozici, nehodil někdo předtím do štěrku, takže vám uvízlé kamínky lak poškrábou. Proto je dobré své vozidlo stále hýčkat doma. A kosmetika na auto může obsahovat právě vosk na auto. Jaký vybrat a jak ho používat?

Dokonalý auto detailing

Není nad to pečovat o své auto tak, aby vonělo jako nové. Čistič kůže dodá nový háv interiéru. Čistič kol uchová tyto části vozidla v lesku. Dezinfekce klimatizace je také podstatná, protože se v ní usazují bakterie, a když pustíte klimatizaci, jsou nepříjemně cítit. Dokonalost celé svěžesti dodá vůně do auta. Když myjete své auto, vše začíná předmytím.

Poté se nanese aktivní pěna na auto, která smyje nečistoty. Aby se vytvořil ochranný film, který odrazí třeba i drobné kamínky, jež by poškrábaly lak, měli byste použít vosk na auto. Existuje jich spousta. Přírodní, syntetické, ručně míchané, speciální na světlé barvy, na oživení odstínu atd. Vosky se nanáší většinou aplikátorem po mytí. Voskuje se samozřejmě pouze lak, který se roztírá například s utěrkou delšími plyšovými vlákny. Jí vyleštíme povrch auta, aby vrstva byla rovnoměrná, tenká. Pokud by někde byl silnější nános, mohou se po dešti vytvořit nepěkné tečky, který působí jako sloupnutý lak.

Vosk na autě vám vydrží i několik měsíců, ale samozřejmě většinou potřebujeme vozidlo důkladně omýt častěji, čímž se smývá i vosk. Pokud sháníte kvalitní vosk na auto, podívejte se na stránky vLesku.cz, kde najdete široký výběr těchto produktů.

Článek Proč voskovat auto? byl publikován 25. července 2021 v 00.00 v rubrice Auta. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...