Jaké autodíly jsou nejvíce žádané? Podívejte se na nejčastější závady osobních vozidel

Jaké autodíly jsou nejvíce žádané? Podívejte se na nejčastější závady osobních vozidel

Přestože se technologie neustále posouvají dopředu, neznamená to, že jsou moderní osobní vozidla bezporuchová. Existují totiž závady, s nimiž se automechanici setkávají poměrně často i u novodobých automobilů, jež jsou protkané elektrickými rozvody a systémy. V následujících řádcích vám prozradíme nejčastější problémy.

AutodílyAutodíly

Představte si, že jedete automobilem do práce, najednou se vám rozsvítí všechny kontrolky na palubové desce a vozidlo prostě nejede. Co se stalo? Pokazilo se "urbo? Vypověděl svou službu motor? Pokud nejste odborník, zřejmě závadu jen tak nezjistíte. Zavoláte odtahovou službu a necháte si plechového kamaráda odvézt k automechanikovi. V tomto případě oceníte rychlé dodání turba do 24 hodin.

Jaké jsou slabiny vozidel?

Některé součástky jsou však náchylnější na poruchovost. U moderních modelů je to především elektrika a elektronika. Nejčastější potíže s vozidlem se týkají:

  • elektroinstalace,
  • vadného akumulátoru,
  • mechanických závad systému řízení,
  • elektronických systémů,
  • špatného paliva,
  • problémů s chladicím systémem.

Určitě nepodceňujte signály, které vás mají upozornit na to, že něco s vozidlem není v pořádku. Při klepání podvozku mohou být uvolnění silentbloky, případně může být špatná vůle v uchycení tyček stabilizátoru. Jakmile začne automobil „cukat“ při jízdě, mohou to být špatné vstřikovače. Pokud si koupíte kvalitní vstřikovače, riziko závady tím podstatně snížíte. A když vám nenastartuje motor na poprvé, za problémem zřejmě stojí vadné svíčky či zapalovací kabel.

Kde koupit náhradní díly?

V současné době se vyplatí nakupovat náhradní autodíly přes internet. Nabídka je poměrně pestrá, navíc narazíte na přijatelné ceny. Jedním z takových e-shopů je Autokoma.sk, který dováží produkty i do České republiky, nikoliv jen v rámci Slovenska. Tak neváhejte a objednejte kvalitní součástky, které vám budou sloužit dalších několik let.

Článek Jaké autodíly jsou nejvíce žádané? Podívejte se na nejčastější závady osobních vozidel byl publikován 12. srpna 2021 v 21.30 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...