Chytré aplikace od Škody

Tagy:  SmartGate, SmartLink, 2015, Nový Superb, Nová Fabia, Octavia, Rapid, Spacebacj, Yeti - tagy

Sponzorované odkazy:

Chytré aplikace od Škody

Škoda Auto řeší do důsledku i konektivitu svého vozového parku a pro modely Fabia, Octavia, Rapid, Rapid Spaceback, Yeti a Superb má inovativní řešení – systém SmartGate.

Konektivita vozů od Škody Auto dostává významnou technologickou vychytávku. Vozy téměř celé řady – Fabia, Octavia, Rapid, Rapid Spaceback, Yeti a Superb, mají v současnosti přístup k užitečným informacím o voze a jeho chování pomocí smartphonu a tabletu. To vše jim dovolí funkce SmartLink a SmartGate.

SmartLink je funkce umožňující využívání aplikací chytrého telefonu na displejích informačního systému. SmartGate naopak dává přístup k datům vozu pomocí chytrého telefonu. A jsou kompatibilní s operačními systémy Android, iOS a Windows Phone. S těmito dvěma parťáky smartphone, případně tablet můžete s vozem a po završení jízdy stáhnout potřebné a užitečné informace. Máte tak přehled o spotřebě paliva, dynamice jízdy, servisních instrukcích a dalších cca 40 různých parametrech vozu.

Veškerá získaná data lze mobilně využívat a v případě potřeby sdílet s přáteli a s rodinou i na sociálních sítích. Přenos všech dat probíhá bezdrátově skrz Wi-Fi. Jejich rozsah a obsluha v aplikacích je ze strany škodovky neustále optimalizována. A tak hodnoty jako jsou průměrná rychlost, náklady na provoz a další informace lze zobrazovat prostřednictvím Škoda Drive App, přičemž je možno shlédnout také ujetou trasu na mapě. Seznam jízd si můžete poté uložit ve Škoda Drive Portal a dále spravovat. Kupříkladu využít ekonomické údaje z cesty na další trase a zvolit tu nejoptimálnější pro vůz i počet pasažérů.

Chytré aplikace od Škody zvyšují konektivitu vozů ŠkodaChytré aplikace od Škody zvyšují konektivitu vozů Škoda

Ocitnete li se v nouzi, je výborná a užitečná aplikace Škoda Service App. Stává se v tomto případě mobilním servisním asistentem, který poskytne informace o voze. Pak je tu ještě Škoda G-Meter App, který analyzuje chování vozu z jiného pohledu – zobrazíte hodnotu zrychlení, rychlost, otáčky motoru, brzdění, řazení a sílu vynakládanou na pedál plynu. A co víc, aplikace vás varuje, pokud některá ze zadaných hodnot je překročena.

Téměř palubní počítač z chytrého telefonu získáte s aplikací Škoda MFA-Pro App, (MFA = multifunkční displej). To vám pak umožní přístup k více než 40 parametrům palubních systémů. Aplikace Škoda Motor Sound pro změnu simuluje zvuk motoru vozu, když tato simulace funguje na bázi analýzy dat o poloze plynového pedálu nebo otáček motoru a k mání jsou tři druhy zvuku motoru.

A nakonec bonbónek pro závodníky – přímo závodnickou zábavu za jízdy nabízí aplikace Škoda Smart Racer, přičemž rychlost herního automobilu se přizpůsobí reálné rychlosti vozu značky Škoda. Všechny aplikace jsou k dispozici zdarma ke stažení v Apple Store, Google Play a Windows Store.

Zdroj foto: Škoda Auto

Článek Chytré aplikace od Škody byl publikován 5. října 2015 v 00.00 v rubrice Novinky, Auta a Doplňky. Autorem článku je Pavla Jelínková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...