Nový Nissan GT-R: Magický sporťák k mání už i u nás!

Tagy:  Nový, Nissan GT-R, sporťák, motorizace, interiér, design

Sponzorované odkazy:

Nový Nissan GT-R: Magický sporťák k mání už i u nás!

Modré (nebo oranžové) nízké žihadlo. I taková přízviska dostal nový Nissan GT-R na své premiéře březnového mezinárodního autosalonu v New Yorku. A nyní je tento magicky sporty kousek k mání i u nás.

Nissan GT-R od svého uvedení na trh v roce 2007 prošel významnými úpravami. Mezi ty nejvýraznější patří nový trendy vzhled interiéru i exteriéru, vylepšení jízdního výkonu a přidání nových důležitých funkcí.

Na pohled

Přední i zadní část nového GT-R byly zcela přepracovány tak, aby se dosáhlo zlepšení aerodynamiky a stability při vysokých rychlostech. Celkově tak sporťák získal ještě ostřejší a sportovnější design. A aby toho nebylo málo, dostal vůz novou barvu kapotáže – oranžová Katsura. I když ta modrá je hodně magická.

Uvnitř

Nejmarkantnější změny však hledejte v interiéru vozu. Ten je kvalitnější a nabízí vyšší komfort. V kabině jsou využity prvky z exkluzivní kůže, karbonu a vysoce kvalitního hliníku. Vylepšena a zjednodušena byla také středová konzola, u které došlo ke snížení počtu tlačítek, a to z 27 na 11, a přidán byl velký 8” dotykový displej s ikonami, které usnadňují ovládání jednotlivých funkcí.

Motorizace

Srdcem nového GT-R je stále ručně vyráběný motor V6 o objemu 3,8 litru twin-turbo, který má nyní výkon až 570 koní při 6 800 otáčkách za minutu a nabízí maximální točivý moment 637 Nm. Motor je spřažen s modernizovanou 6stupňovou dvouspojkovou převodovkou, která zajišťuje plynulejší řazení a menší hluk.

Jízdní vlastnosti GT-R byly vždy považovány za jedny z nejlepších na světě, ale dají se stále vylepšovat – použitím pevnější karosérie a nového odpružení, je zajištěno ještě větší stability vozu při vysokých rychlostech, přičemž je dosaženo nižší úrovně hluku v kabině.

Zatím je nový Nissan GT-R k mání jen na dealerství Autobond Group v Praze ve Vysočanech. Ceny začínají na 2 660 000 Kč pro verzi GT-R, a Prestige Edition s koženým interiérem Premium pořídíte od 2 760 000 Kč. Ceny se do uvedení vozu na trh mohou změnit.

První vozy Nissan GT-R modelového roku 2017 se objeví v showroomech na začátku července, ale už nyní si můžete vůz objednat v rámci předprodeje. Stačí přijít do zmíněného dealerství.

Zdroj foto: Nissan

Článek Nový Nissan GT-R: Magický sporťák k mání už i u nás! byl publikován 14. května 2016 v 00.00 v rubrice Novinky, Auta a Informace. Autorem článku je Pavla Jelínková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...